Gidseldrama på skole i Filippinerne er tilsyneladende ovre

Gidseldramaet på en filippinsk skole er slut, oplyser militæret. Foreløbigt ingen meldinger om tilskadekomne.

Filippinernes regeringsstyrker har i fem uger kæmpet mod islamister i Marawi. Tidligt onsdag morgen tog gruppe ekstremister gidsler på en skole syd for Marawi. Scanpix/Ted Aljibe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er angiveligt fundet en løsning på det gidseldrama, der onsdag morgen lokal tid udspillede sig på en skole i Filippinerne.

Det oplyser en talsmand for landets militær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er foreløbigt ingen meldinger om døde eller sårede.

Tidligere på morgenen oplyste politiet i landet, at op mod 300 bevæbnede mænd, hvoraf flere er medlemmer af en ekstremistisk gruppe, der sværger troskab til Islamisk Stat (IS), har stormet en skole i det sydlige Filippinerne.

Samtidig blev det oplyst, at der er taget adskillige gidsler på stedet.

Episoden udspiller sig i byen Pigkawayan tidligt onsdag.

Byen ligger på Filippinernes største sydlige ø, Mindanao, hvor der i fem uger har været kampe mellem regeringsstyrker og militante islamister

Pigkawayan ligger cirka 160 kilometer fra byen Marawi, hvor de mange kampe mellem landets styrker og militante ekstremister primært har fundet sted.

Det er medlemmer af den militante gruppe Bangsamoro Islamiske Frihedskæmpere (Biff), som er allieret med IS, der har angrebet skolen. Der har ifølge politiet været skudveksling mellem militante og regeringsstyrker.

Det oplyser Realan Mamon, der er politichef i Pigkawayan, ifølge Reuters i et radiointerview.

»Vi kan bekræfte, at de har besat en skole, og at der er civile, der er fanget på skolen. Vi er i gang med at undersøge, hvor mange der er fanget, og hvem de er,« sagde Mamon tidligt onsdag morgen.

Eliseo Garcesa, der er borgmester i Pigkawayan, siger til et filippinsk radioprogram, at han stadig ikke har fået informationer om, hvorvidt der er dødsfald.

/ritzau/