Gidseldrama overstået i Tunesien: 21 personer meldes dræbt

De bevæbnede mænd, der onsdag angreb det nationale museum i Tunesiens hovedstad, Tunis, er blevet dræbt af tunesiske sikkerhedsstyrker, og alle gidsler er blevet befriet. Yderligere 19 personer er blevet slået ihjel - heriblandt 17 turister.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TUNESIEN: Ifølge den tunesiske premierminister, Habib Essid, er 19 personer blevet dræbt af militante ved onsdagens angreb på det nationale museum i Tunesiens hovedstad, Tunis. Det skriver The Guardian.

Han fortæller, at 17 af de dræbte er turister fra Italien, Polen, Tyskland og Spanien. Herudover er en museumsansat og en politibetjent ifølge Wall Street Journal blevet slået ihjel under angrebet. Onsdag eftermiddag er de to gerningsmænd blevet skudt og dræbt af de tunesiske sikkerhedsstyrker, og det bringer det samlede dødstal op på 21.

Sikkerhedsstyrker omringede angiveligt de to gerningsmænd, som holdt gidsler på museet, og det forlyder nu, at alle gidsler er befriet, og at aktionen er afsluttet med de to gidseltageres død.

The Guardian skriver, at 22 turister blev såret under angrebet.

De to dræbte gerningsmænd menes at være blevet hjulpet af to eller tre andre personer. En operation er fortsat i gang for at finde medgerningsmændene, siger premierministeren ifølge The Guardian.

Habid Essid mener, angrebet er sat ind for at skade landets økonomi, og han siger, at kampen mod terrorisme er lang og sej. Det er en epidemi, som truer Tunesiens stabilitet og sikkerhed, lyder det.

Premierministeren roser desuden sikkerhedsstyrkerne, og siger, at det er et afgørende øjeblik for Tunesien.

Det er stadig mange modstridende oplysninger om, hvad der helt præcis er sket, og hvor mange der helt nøjagtig er blevet dræbt og såret under angrebet.

Ifølge Reuters startede angrebet, da bevæbnede mænd åbnede ild mod turister, der var ved at stige af busser uden for det nationale museum. Her dræbte de angiveligt syv udlændinge og en tuneser, mens de tog andre som gidsler. Omkring to timer senere stormede sikkerhedsstyrker museet, hvor de dræbte de to militante og befriede et endnu ukendt antal gidsler.