Gidseldrama og skud nær Charles De Gaulle-lufthavnen

Gidseldramaet udspiller sig i en by nordøst for Paris på et trykkeri, skriver flere medier. Der er blevet berettet om både døde og sårede, men det afviser den franske anklagemyndighed.

Foto: JOEL SAGET. En hilkopter flyver over Dammartin-en-Goele, hvor skud fredag blev affyret.
Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: Et gidseldrama udspiller sig i byen Dammartin-en-Goële nordøst for Paris, skriver flere medier. Der er meldinger om flere sårede og angiveligt også en dræbt, men det afviser anklagemyndigheden ifølge Reuters.

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, bekræfter ifølge Le Monde, at der foregår en aktion i byen, og byens borgmester bekræfter, at gidseltagningen finder sted i et trykkeri. Det er uvist hvor mange gidsler, der taget.

Der er stor usikkerhed omkring situationen og flere forskellige oplysninger om gidseltagningen. Det formodes, at det er de to eftersøgte brødre, Cherif og Said Kouachi, der menes at stå bag onsdagens terrorangreb i Paris, der også står bag gidseltagningen.

Ifølge avisens Le Parisiens oplysninger er to personer blevet dræbt, mens 20 skulle være blevet såret. Mediet RTL beretter desuden om to alvorligt sårede personer i en skudepisode før gidseltagningen. Ifølge tv-stationen iTélé er politiet i gang med at forhandle med gidseltagerne.

Gidseltagningen sker efter en biljagt, hvor der blev udløst skud af to bevæbnede mænd, som angiveligt passer til signalementet på de to brødre, der menes at stå bag onsdagens terrorangreb på Charlie Hebdo i Paris.

Byen Dammartin-en-Goële er fuld af politi, ligesom helikoptere er i luften. En ansat i et varehus i byen fortæller avisen Le Monde, at han har hørt skud.

»Og efter fem minutter var der en masse politi og helikoptere,« siger vedkommende ifølge Le Monde.

Byen er afspærret af sikkerhedsstyrker og utallige politifolk, der har lavet en kontrolpost ved indgangen til byen.

Forældre ringer i panik til byens skole, hvor der er panik i klasseværelserne, fortæller en elev til avisen Le Figaro. På et nærliggende gymnasium er eleverne blevet bedt om at fjerne sig fra vinduerne, fortæller en elev til Le Figaro. De kan høre politiet køre forbi.

Det er endnu ikke blevet bekræftet, at gidseltagningen kan kobles sammen med onsdagens terrorangreb på Charlie Hebdo i det centrale Paris, hvor de to gerningsmænd fortsat er på fri fod.