Gerningsmand i »amokskyderi« har dræbt flere i indkøbscenter i München

Politiet i München refererer øjenvidneberetninger om tre bevæbnede personer og melder om flere dræbte.

Foto: MATTHIAS BALK

Flere mennesker er fredag aften dræbt ved et skyderi i et indkøbscenter i München, bekræfter tysk politi over for flere tyske medier.

Tysk politi bekræfter, at mindst ni personer er døde, mens mindst 10 personer er sårede.

Politiet har mistanke om, at skyderiet er et terrorangreb.

I en officiel meddelelse taler tysk politi om "en akut terrortilstand" i München, skriver nyhedsbureauet dpa.

FØLG BERLINGSKES LIVE-BLOG HER

Politiet skrev tidligere på Twitter, at man er bekendt med oplysninger om skyderi et andet sted i Münchens centrum. På Facebook har politiet tidligere refereret øjenvidneberetninger om tre forskellige bevæbnede personer.

Tv-kanalen NTV skrev tidligere på aftenen, at der kan være tale om ti døde i Olympia-centret, mens Münchner Abendzeitung meldte om så mange som 15 dræbte.

- Det ser ud til, at vi har at gøre med et amokskyderi, sagde en talsperson for politiet tidligere på aftenen ifølge Reuters.

Foto: ANDREAS GEBERT.

Øjenvidner siger, at paniske kunder flygtede ud fra centret, da skyderiet gik i gang.

Politiet opfordrede tidligt via Twitter folk til at forlade gaden nær indkøbscenteret og holde sig indendøre. Kort efter udvidede politiet advarslen og opfordrede folk til at holde sig helt væk fra offentlige gader og pladser og transportsystemet i hele München.

Hele undergrundsbanen er lukket ned, hovedbanegården er evakueret, og motorvejene omkring storbyen er ryddet og spærret, skriver Bayerische Rundfunk.

Politiet har blandt andet helikoptere i luften over München som led i den omfattende politiaktion. Der skal ifølge Bayerischer Rundfunk også være forstærkning på vej fra politiet i Nürnberg.

Et øjenvidne oplyser til den amerikanske tv-station CNN, at en gerningsmand blandt andet skød mod en rulletrappe fuld af mennesker.

En ansat i centret siger til Reuters, at der blev affyret "mange skud".

En medarbejder i centret beretter over for Münchner Merkur, at en gerningsmand gik ind i centret og begyndte at skyde vildt omkring sig.

Foto: MATTHIAS BALK.

Baggrunden for skyderiet er endnu ukendt.

Øjenvidner har postet billeder på sociale medier, der blandt andet viser politiets helikoptere og afspærringer samt mennesker, der flygter fra stedet.

Politiet oplyser, at der blev slået alarm kort før klokken 18. Ifølge en polititalsmand blev de første skud affyret klokken 17.52, skriver dpa.

Indkøbscentret ligger ved siden af Münchens OL-stadion.

/ritzau/

OPDATERES...