Gerningsmand bag skoleskyderi havde 13 lovlige våben

26-årige Christopher Harper Mercer, der torsdag skød og dræbte ti på en skole i den amerikanske delstat Oregon, havde 13 våben. Alle var købt lovligt.

Foto: Josh Edelson

13 våben. Alle lovlige.

Sådan lyder konklusionen fra de officielle myndigheder i USA, efter de har ransaget bopælen til den 26-årige gerningsmand, der torsdag skød og dræbte ti personer i et skoleskyderi i Oregon, USA.

Ifølge NBC News havde Christopher Harper Mercer samlet 13 våben, som alle sammen var købt lovligt af enten ham selv eller familiemedlemmer.

Seks af våbnene blev fundet ved gerningsstedet, resten blev fundet på hans bopæl, forklarer Celinez Nunez, assisterende specialagent ved politiet i Oregon, til NBC.

Desuden fandt politiet en skudsikker vest ved siden af en riffel og store mængder ammunition ved Umpqua Community College, hvor det blodige skoleskyderi fandt sted torsdag formiddag lokal tid.

Man fandt under ransagningen af hans hjem endnu mere ammunition. Det er ifølge sheriffen i Douglas County ikke unormalt, at indbyggerne i Oregon har så mange skydevåben:

»Oregon er en stat, hvor vi går på jagt, og skydevåben er normale i det fleste hjem,« siger John Hanlin ifølge NBC News.

Christopher Harper Mercer har da også været bekendt med skydevåben. Ifølge mediet var han en del af den amerikanske hær i en kort periode i 2008 i South Carolina.

Men han blev fritaget for tjeneste, sagt meget pænt, fordi han ikke kunne indfinde sig med reglerne, skriver Reuters.

Reuters skriver sent fredag aften, at tre af de sårede personer efter skyderiet er stabile, men stadig i en kritisk tilstand.

Til gengæld er en fjerde såret persons tilstand blevet nedjusteret og anses ikke længere som værende kritisk.

Umpqua Community College i Roseburg, Oregon, vil genåbne i starten af næste uge, skriver Reuters.