Gerningsmand bag journalistdrab har skuddræbt sig selv

Den mand, der onsdag skød to journalister på live-TV i den amerikanske delstat Virginia, har skudt sig selv og er efterfølgende erklæret død på hospitalet, oplyser politiet.

De amerikanske myndigheder indledte en menneskejagt på gerningsmanden, der menes at være en tidligere ansat hos TV-stationen. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID MANNING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den formodede gerningsmand bag drabene på en journalist og en kameramand i den amerikanske delstat Virginia er død, efter han angiveligt har skudt sig selv.

Det oplyser myndighederne på et pressemøde transmitteret af NBC News.

De amerikanske myndigheder indledte en menneskejagt på gerningsmanden, og politiet satte efter ham på en landevej i en mindre by tæt ved det sted i Virginia, hvor journalisten og kameramanden blev skudt og dræbt tidligere onsdag.

Manden forsøgte at flygte, men blev indhentet af politiet, som fandt ham såret af et skud. Den formodede gerningsmand blev transporteret til et nærliggende hospital, hvor han trods behandling er afgået ved døden klokken 13.40 lokal tid.

De to dræbte var begge ansat på WDBJ7, og de blev skudt og dræbt under et live-interview.

Den formodede gerningsmand menes at være en tidligere ansat hos TV-stationen.

Ifølge flere medier skulle han have faxet et længere manifest til nyhedsredaktioner, ligesom han skulle have filmet drabet på sine to tidligere kollegaer og lagt det op på sin Facebook-profil. Han skrev desuden om drabene på Twitter, skriver CNN.

Flere medier skriver, at gerningsmanden skulle være en mand ved navn Vester Lee Flanigan, der også er kendt som Bryce Williams.