George H.W. Bush er indlagt kort efter hustrus død

Eks-præsidenten blev indlagt med en infektion i blodet dagen efter hans hustru, Barbara Bush, blev begravet.

George H.W. Bush (i kørestol) blev indlagt dagen efter sin hustrus begravelse. Scanpix/Scott Olson/arkiv Fold sammen
Læs mere

Austin. Den tidligere amerikanske præsident George H.W. Bush er blevet indlagt på et hospital, oplyser en talsmand for familien.

Det sker, knap en uge efter at hans hustru, den tidligere førstedame Barbara Bush, mistede livet 17. april efter længere tids sygdom.

93-årige George H.W. Bush blev smittet med en infektion, der spredte sig til hans blod, efter Barbara Bushs begravelse. Dagen efter begravelsen blev han indlagt på Houston Methodist Hospital.

Han skulle dog allerede være i bedring.

- Han reagerer godt på behandlingen og ser ud til at være i bedring, lyder det fra talsmanden Jim McGrath i en udtalelse.

Bush er USA's ældste nulevende ekspræsident. Han var præsident i landet i en enkelt periode fra 1989 til 1993.

Han er far til den tidligere præsident George W. Bush, der var amerikansk præsident i to perioder fra 2001 til 2009.

Han er også far til den tidligere Florida-guvernør Jeb Bush, der forgæves forsøgte at blive den republikanske præsidentkandidat i 2016.

Hans hustru, Barbara Bush, mistede livet 17. april efter længere tids sygdom. Det skete, kort tid efter at den 93-årige tidligere førstedame havde frabedt sig yderligere medicinsk behandling.

Hun er den eneste amerikanske kvinde, der har set både sin mand og sin søn blive taget i ed som USA's præsident.

Barbara Bush blev begravet lørdag ved en ceremoni, hvor George H.W. Bush var med til at tage imod adskillige særligt indbudte gæster.

Bush lider af en udgave af Parkinsons syge, der kun påvirker hans underkrop. Den tidligere præsident sidder derfor i kørestol. Han har flere gange været indlagt på hospitalet med lungebetændelse.

/ritzau/Reuters