G7-lande skærper kursen over for Rusland

Rusland gør intet for at overholde den aftale, landet selv har underskrevet, mener G7-landene, som nu vil pålægge russerne yderligere sanktioner.

Bevæbnede prorussiske separatister ved et selvlavet checkpoint tæt på en besat offentlig bygning i Slavjansk, Ukraine, 26 April 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROMAN PILIPEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UKRAINE: G7-landene er blevet enige om at stramme kursen over for Rusland i form af yderligere sanktioner. Det fastslår de syv magtfulde lande i en erklæring, som Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters har offentliggjort natten til lørdag dansk tid.

»I betragtning af, at det haster med at sikre et vellykket og fredeligt valg i Ukraine i næste måned, har G7 forpligtet sig til at intensivere målrettede sanktioner for at øge omkostningerne ved Ruslands handlinger,« står der i erklæringen fra USA, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Japan, Canada og Italien.

Landene mener ikke, Rusland overholder den aftale, som man underskrev i sidste uge. I aftalen forpligtede Rusland sig til at afvæbne de prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

»Rusland har ikke truffet nogen konkrete beslutninger for at overholde aftalen, men man er i stedet blevet ved med at optrappe spændingerne,« hedder det i erklæringen.

En højtstående amerikansk embedsmand siger ifølge Reuters, at hver enkelt G7-land selv beslutter, hvilke sanktioner man vil pålægge russerne. Sanktionerne vil blive koordineret, men der kan blive tale om forskellige reaktioner fra landene.

Natten til lørdag dansk tid skrev Reuters, at EU og USA mandag vil præsentere nye sanktioner mod russiske enkeltpersoner og virksomheder.