Fup-underskrifter for ny britisk EU-folkeafstemning fjernet

Det britiske underhus har fjernet 77.000 falske underskrifter fra underskriftsindsamling for ny britisk EU-folkeafstemning, der nu har næsten fire millioner underskrivere.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN. EU-tilhængere i området omkring Westminster.
Læs mere
Fold sammen

En underskriftsindsamling, som foreløbig knap fire millioner har underskrevet, for at få ny EU-folkeafstemning i Storbritannien undersøges for fusk.

En komité i Underhuset har bekræftet, at den har fjernet 77.000 underskrifter, som var svindel. Komiteen overvåger nu løbende indsamlingen, der foregår via officiel regeringshjemmeside, eftersom offentligheden ifølge britisk lov kan forlange, at parlamentarikere tager en debat om et emne, når 100.000 mennesker forlanger det.

Dette har underskriverne for længst opnået med de knap fire millioner underskrivere, som har underskrevet anmodningen om, at det britiske parlament skal udskrive en ny folkeafstemning, når under 60 procent af befolkningen har stemt for EU-exit, og deltagelsen er under 75 procent. Præcis sådan som det endte i torsdags.

Selv om indsamlingen kun er tiltænkt indbyggere i Storbritannien, og briter der enten lever i Storbritannien eller i udlandet, så har en gennemgang blandt andet vist, at 39.000 fra Vatikanstaten har skrevet under, selv om under tusind bor i den lille stat midt i Rom.

Helen Jones, lederen af komiteen for underskriftsindsamlinger under Underhuset, har forklaret, at alle fup-underskrifter vil blive fjernet, og at en sådan svindel »undermininerer processen i det parlamentariske demokrati«.