Frygtelig dødsbrand i zoologisk have: Tre kvinder er mistænkt

Den tyske by Krefeld er i sorg, efter at en voldsom brand nytårsaften brød ud i byens zoologiske have og dræbte flere end 30 dyr. Nu er tre kvinder mistænkt i sagen.

Blomster, lys og kort er blevet lagt ved Krefeld Zoo i Tyskland, efter at flere end 30 dyr døde i en brand nytårsaften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christoph Reichwein/AFP/Ritzau Scanpix

Efter en ødelæggende brand nytårsaften i Krefelds zoologiske have i Tyskland meddeler tysk politi, at tre kvinder er mistænkt i sagen.

Branden, der dræbte flere end 30 dyr, menes at være forvoldt af opsætning af ulovlige kinesiske lanterner (svævende luftballoner, der lyser).

Det skriver CNN.

Gerd Hoppmann, efterforskningsleder ved de tyske myndigheder, med en af de kinesiske lanterner, der satte ild til abeburet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sascha Steinbach/EPA/Ritzau Scanpix.

Politiet har haft tre kvinder til afhøring. Der er tale om en mor og hendes to voksne døtre, og de tre, fortæller politiet, er »ekstremt kede af det«.

De tre kvinder har angiveligt købt de kinesiske lanterner på internettet uden at vide, at lanternerne faktisk er forbudt i Tyskland.

Branden opstod i havens tropiske abebur, hvor orangutanger, chimpanser og silkeaber boede på 2.000 kvm.

Kun to chimpanser og en gorillafamilie på syv overlevede. Fem orangutanger døde i branden sammen med en chimpanse og adskillige aber og fugle.

Det brændte abebur. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marcel Kusch/AFP/Ritzau Scanpix.

Kvinderne, der forventes at blive sigtet for uagtsom brandstiftelse, kan risikere en straf på op mod fem års fængsel.

Tysk politi meddeler, at kvinderne selv stod frem og tog kontakt til myndighederne, efter at de hørte om branden. På lanternerne var håndskrevne hilsner, som myndighederne senere tjekkede, og som angiveligt matcher kvindernes håndskrift.

Branden er den værste i nyere tid i Tyskland. I 2010 udbrød en brand i den sydvesttyske by Karlsruhe, som dræbte 26 dyr.

Lys og tøjdyr er blevet lagt til minde om dyrene i Krefeld Zoo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sascha Steinbach/EPA/Ritzau Scanpix.