Frelse på motorvejen

Præster bør ifølge Vatikanet rykke ud på motorvejsrestauranter og rastepladser.

MILANO: Når langtidschaufførerne ikke kan komme i kirke, må kirken komme ud til langtidschaufførerne.

Den katolske kirke har søgt efter alternative måder at nå de sognebørn, som ikke lever et traditionelt familieliv, men som derimod er henvist til at tilbringe de fleste af deres vågne timer på lande- og motorveje.

Derfor har Vatikanet udformet et dokument, som skal sikre, at gadens folk får mulighed for en bedre kontakt til gud.

Det gælder både langtidschaufførerne, vagabonder, gadebørn og prostituerede - alle folk som bruger størstedelen af deres vågne timer ved motorvejen, lyder det i dokumentet på anbefaling fra kardinal Renato Raffaele Martino.

Det skal være op til det enkelte sogn, hvordan præsterne ønsker at nå ud til gadens folk, men dokumentet kommer med en række forslag. Der lægges særlig vægt på ansvaret over for de mange langtidschauffører, som bruger en stor del af deres liv på motorvejen langt fra venner og familier. Derfor skal præsterne møde langtidschaufførerne, hvor de er. På rastepladser og ved motorvejsrestauranterne.

Ifølge dokumentet skal møderne være øjeblikke, »hvor man lever mere intenst og åndeligt med mulighed for at styrke troen,« citerer avisen La Repubblica fra dokumentet.

Præsterne kan også bruge lejligheden til at tale om sikkerhed på vejene og trafikregler, forklarer dokumentet uden dog at tage fokus fra det enkelte individs behov.

I Italien skal »Solens motorvej«, Autostrada del sole, som kører hele vejen gennem Italien fra nord til syd, være det første sted, hvor præster vil missionere ved motorvejsrestauranterne, men ifølge avisen La Repubblica skal noget tilsvarende senere iværksættes i resten af Europa, Sydamerika og Indien.