Frederik og Mary begyndte Chile-besøg på toppen

Kronprinsparret indledte deres officielle besøg i Chile med en bjergvandring efter næsten 24 timer i et fly.

Bjergvandringen var startskuddet til et fem dage langt ophold i Chile, hvor udenrigsminister Villy Søvndal (SF) også er med. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CHILE: Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik spildte ikke tiden, da de søndag ankom til Chile.

Efter næsten 24 timer i et fly kastede Kronprinsparret sig ud på en vandretur i bjergområdet »Quebrada de Macul«, hvorfra de kunne se ud over hovedstaden, Santiago.

Bjergvandringen var startskuddet til et fem dage langt ophold i Chile, hvor udenrigsminister Villy Søvndal (SF) også er med.

Et af formålene med Kronprinsparrets besøg i Chile er ifølge Udenrigsministeriet at øge samhandelen mellem Danmark og Chile.

Derfor er der rejst 55 repræsentanter for danske virksomheder med på det officielle besøg for at deltage i en række erhvervsseminarer og møde chilenske virksomheder, oplyser Udenrigsministeriet.

De næste dage skal det danske kronprinspar blandt andet åbne en kunstudstilling med malerier af den danske kunstner Asger Jorn på »Museo de Bellas Artes« i Santiago.

Og så får en række danske virksomheder i Chile besøg af Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik, heriblandt Grundfos og Maersk Container Industri i San Antonio.