Franske TV-kanaler virker igen efter IS-hackerangreb

Den franske TV-station TV5Monde sender igen programmer på alle sine kanaler torsdag aften, efter et stort cyberangreb lagde mediets netværk ned onsdag aften.

En fransk politibetjent står uden for TV 5 Monde, efter tv-stationen onsdag aften blev lagt ned af et cyberangreb. Der gik næsten 24 timer, før der igen kom programmer over skærmen. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOAN VALAT

Sidst på eftermiddagen torsdag er det lykkedes den franske TV-station TV5Monde at generobre den fulde kontrol med sine 11 TV-kanaler, efter et stort hackerangreb, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge TV5Monde.

»Der er fuld kontrol med antennen. Alt fungerer,« siger TV5Mondes chefredaktør, Pascal Guimier, til nyhedsbureauet.

Da kanalerne igen var i luften, var det med beskeden fra studieværten:

»Efter 24 timer med sort skærm er vi meget glade for at se Dem igen.«

Den franske avis Le Figaro skriver, at angrebet er det alvorligste nogensinde begået mod en TV-station. Den franske efterretningstjeneste, politiet med flere ser nu på sagen, ligesom den franske anklagemyndighed har indledt en undersøgelse.

Den franske præsident Francois Hollande har kaldt hackerangrebet for et »nederdrægtigt og fejt« angreb på ytringsfriheden og lover at finde de ansvarlige, skriver Reuters.

Indenrigsminister Bernard Cazeneuve har sagt, at det er for tidligt at afgøre, hvor angrebet kommer fra, men at mange faktorer peger på, at terrorister står bag.

Hackerne bag angrebet hævder selv, at de sværger troskab til Islamisk Stat (IS), og under angrebet blev der ifølge Reuters lagt billeder på TV5Mondes Facebook-side med identitetskort af slægtninge til franske soldater, der er involveret i operationer mod IS. Frankrig deltager i den internationale koalitionen mod IS i Irak.

En ansat fra et fransk sikkerhedsfirma har fortalt Reuters, at hackerangrebet mod TV5Monde har været sofistikeret, og at det vil tage flere måneder at genopbygge hele TV-netværket.