Franske terrorofre begraves i Israel

De fire jødiske ofre for sidste uges attentater i Frankrig begraves tirsdag i det østlige Jerusalem. Samtidig mindes de dræbte politifolk i Frankrig.

Den nærmeste familie i dyb sorg ved begravelsen af de fire jøder, der blev dræbt ved terrorangrebet på et jødisk supermarked i Paris i sidste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIR KAFRI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Tusindvis af mennesker er tirsdag mødt op til begravelsen i Jerusalem af de fire jødiske mænd, der fredag sidste uge blev dræbt ved en gidseltagning i det østlige Paris.

De fire dræbte er Yohav Hattab og Yohan Cohen, som begge var i tyverne, Philippe Braham, der var i fyrrene, og Francois-Michel Saada, der var i tresserne. De er blandt de i alt 17 ofre for sidste uges attentater i Frankrig, der var rettet mod satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked.

Ligene af de fire franske jøder blev natten til tirsdag fløjet fra Frankrig til Israel, hvor de bliver begravet på kirkegården Har HaMenouchot i Jerusalem-bydelen Gival Shaul. Det skriver Le Figaro.

Begravelsesceremonien bliver overværet af Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, som tog hjem fra Paris mandag aften, samt den franske minister for økologi, Ségolène Royal, der skal tale på vegne af de franske myndigheder. Hun ankom til Jerusalem natten til tirsdag og tager tilbage til Paris, når ceremonien er slut.

De pårørende til de fire dræbte ankom også til Jerusalem natten til tirsdag, og de bliver ledsaget af flere psykologer, der skal hjælpe dem med at håndtere begivenhederne.

Fire stearinlys vil blive tændt som symbolsk minde om de fire franske jøder.

Drabene på de fire jøder i Paris har vakt store følelser i Israel, hvor mange vurderer, at jøder i Frankrig ikke længere er i sikkerhed. I de seneste dage har flere højtstående personer i Israel tilbudt de franske jøder at emigrere til Israel.

I Frankrig finder der også flere ceremonier sted tirsdag. Blandt andet hædres de tre politibetjente, som omkom ved attentaterne, ved politiets hovedkvarter i Paris. Betjentene er Franck Brinsolaro, 49 år, og Ahmed Merabet, 40 år, som blev dræbt ved angrebet mod magasinet Charlie Hebdo, samt Clarissa Jean-Philippe, 27 år, der blev dræbt af Amedy Coulibaly, manden bag drabene på de fire jøder.

I næste uge vil den franske præsident, Francois Hollande, lede en national hyldest til de dræbte, skriver Le Figaro.