Franske medier vil droppe billeder af terrorister

Flere store franske medier ville ikke længere vise billeder af gerningsmænd ansvarlige for angreb i landet.

Folk har lagt blomster ved Saint Etienne-kirken, hvor en præst blev dræbt. Fold sammen
Læs mere
Foto: IAN LANGSDON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en række dødelige anslag har flere store franske medier besluttet, at de ikke længere vil bringe navne og billeder af gerningsmænd, der er ansvarlige for angreb i landet.

Det skriver The Guardian.

Ved det seneste angreb blev en præst dræbt i en kirke tæt på byen Rouen af to mænd. De hævdede at have forbindelse til den militante bevægelse Islamisk Stat.

Efter angrebet skriver avisen Le Monde, at alle elementer i samfundet må tage del i kampen mod terror.

- Medier, der viderebringer disse oplysninger, står over for en selvransagelse på flere fronter, stod der i avisens leder efter det seneste angreb i Frankrig.

I lederen fremgår det, at avisen fremover ikke længere vil publicere billeder af gerningsmændene af frygt for det, som mediet kalder "posthum glorificering".

Den katolske avis La Croix har ifølge The Guardian valgt samme linje. Det gælder også tv-stationen BMF-TV.

- Vi har truffet en beslutning om ikke at vise billeder af terrorister. Vi har overvejet det i længere tid, sagde tv-stationens chef, Hervé Béroud, til nyhedsbureauet AP, efter angrebet i den franske kirke.

Mediet Europe 1 vil ifølge The Guardian heller ikke bringe billeder af det, som mediet selv kalder "gerningsmænd ansvarlige for terrordrab".

På de danske redaktionsgange gør man sig tilsvarende overvejelser om publiceringen af oplysninger om gerningsmændene.

Ulrik Haagerup, der nyhedsdirektør på Danmarks Radio, kalder dækningen af terror et af journalistikkens største dilemmaer.

- Vi kommer til at glorificere de her mennesker over for deres sympatisører. Og det kan godt være, at offentligheden har lyst til vide, hvordan de ser ud, men de har ikke krav på det, siger han.

På DR vil man heller ikke viderebringe billeder af mulige gerningsmænd, medmindre der er tungtvejende grunde til det.

- Vi vil fortælle, hvad det er for nogle mennesker, og hvor de kommer fra. Men at plastre deres billede på forsiden af nettet eller sende det i fjernsynet, det vil vi tænke os grundigt om, før vi gør igen.

- Medmindre myndighederne udsender billeder for at advare om terrorister på flugt eller for at efterlyse dem, så vil vi tænke os om mere end tre gange, før vi offentliggør billeder af terrorister, siger Ulrik Haagerup.

/ritzau/