Franske medier: 18-årig terrormistænkt har overgivet sig

Franske specialstyrker står vagt uden for den lejlighedsbygning nær Reims, som man kort efter midnat ransagede. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOAN VALAT

Den yngste af de tre mistænkte i angrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo har overgivet sig. Det skriver såvel det franske nyhedsbureau AFP som avisen Le Monde og tv-stationen ABC News.

Det drejer sig angiveligt om 18-årige Hamyd Mourad, der tidligere på natten blev identificeret af fransk politi som en af tre mistænkte.

Det lykkedes tidligere franske specialstyrker at identificere og lokalisere de tre mistænkte. Det skete blandt andet ved hjælp af identitetskort, som var blevet glemt i den Citroën C3, som de tre gerningsmænd flygtede i efter angrebet mod satiremagasinet, der kostede 12 personer livet. Yderligere 11 blev såret. Fire er fortsat i kritisk tilstand.

Myndighederne leder angiveligt fortsat efter to brødre fra en forstad til Paris. Brødrene mistænkes for at have udført onsdagens angreb mod det satiriske ugemagasin Charlie Hebdo, hvor 12 blev dræbt.

Kort før kl. 03 offentliggjorde fransk politi billeder af de to mænd. Det drejer sig ifølge fransk politi om brødreparret Said og Cherif Kouachi på 32 og 34 år. De skulle begge være franske statsborgere.

De tre mænd slap væk fra Charlie Hebdo efter at have angrebet magasinets hovedkvarter med maskinpistoler i omkring fem minutter.

10 blev dræbt under angrebet på Charlie Hebdo, mens yderligere to betjente mistede livet foran bygningen.

Efter angrebene løb to af gerningsmændene hen til en ventende bil og kørte fra stedet. Siden hen skiftede de til en anden bil - muligvis på grund af skader på deres egen bil.

Video af det brutale drab på den ene betjent på et fortorv foran Charlie Hebdos hovedkvarter er siden blevet offentliggjort. Her ses mændene løbende, mens de råber »Vi har hævnet profeten Mohammed« og »Allahu Akbar - Gud er stor«.

Charlie Hebdo er kendt for sine kontroversielle tegninger - blandt andet af profeten Mohammed.

Præsident Francois Hollande kaldte efterfølgende angrebene for »barbariske« og kaldte det »uden tvivl« en terrorhandling. Terrorberedskabet blev også efterfølgende løftet til det højeste niveau.

Hollande har siden erklæret torsdag den 8. januar for national sørgedag i Frankrig.

Overalt i Frankrig har folk onsdag aften stimlet sammen for at sprede budskabet »Je suis Charlie - jeg er Charlie« i sympati med de dræbte, deres pårørende og de mange sårede.

Også i Danmark var flere - blandt andre statsminister Helle Thorning-Schmidt og Venstres formand Lars Løkke Rasmussen - samlet på Kgs. Nytorv i København foran den franske ambassade, hvor der blev tændt lys og lagt blomster.

Flere efterlod også kuglepenne som en stille støtte til Charlie Hebdo.