Franske byer vil ikke være terroristers sidste hvilested

Ligene af tre dræbte terrorister er endnu ikke blevet begravet i Frankrig, hvor flere borgmestre afviser at give dem deres sidste hvilested.

FRANKRIG: Hvad gør man med ligene af tre terrorister, som ingen har arrangeret en begravelse for? Det spørgsmål må embedsmænd i Frankrig bryde hovederne med en uge efter, at sikkerhedsstyrker dræbte Amedy Coulibaly, Chérif Kouachi og hans bror Saïd Kouachi. Det skriver New York Times.

De pårørende til de afdøde terrorister har ikke oplyst til myndighederne, hvordan de afdødes begravelser skal foregå. Og anklageren i Paris, der leder efterforskningen af mændenes terrorangreb mod blandt andet satirebladet Charlie Hebdo, har ikke anmodet officielt om at begrave dem.

I henhold til fransk lovgivning forventes efterladte pårørende at anmode borgmesteren i de afdødes hjemby om en begravelse. Alternativt kan de lade de afdøde begrave på et familiegravsted eller i den by, hvor de døde.

Adskillige franske borgmestre har blankt afvist at lade Amedy Coulibaly og de to brødre begrave i deres by. De mener, at brødrenes gravsteder kan blive steder, som ekstremister vil tage på pilgrimsfærd til.

Borgmester Arnaud Robinet i Reims, der er den by, hvor den ældste af brødrene boede, vil ikke have et gravsted i sin by, der vil tiltrække fanatikere.

»Hvis jeg bliver bedt om at begrave Saïd Kouachi, så vil jeg kategorisk nægte,« siger Arnaud Robinet ifølge New York Times.

Borgmesteren oplyser, at han ikke er blevet anmodet om at begrave manden, der boede i Reims med sin hustru og deres søn på to år.

En unavngiven embedsmand i Paris-forstaden Gennevilliers, hvor Chérif Kouachi boede, oplyser, at man formentlig vil lade ham begrave i byen, hvis der kommer en officiel anmodning.

Brødrene blev dræbt i Dammartin-en-Goële efter en gidseltagning. Den franske avis Le Figaro citerer kilder på borgmesterens kontor for at sige, at byen helst ikke vil lægge jord til Chérif Kouachis og Saïd Kouachis sidste hvilested.