Fransk præsidentkandidat afviser at kone var ulovligt ansat

Den konservative Fillons kone beskyldes for ikke at have udført arbejde hos ham, hun har fået løn for.

Foto: BENOIT TESSIER. Den franske præsidentkandidat Fillon er beskyldt for i mange år at have holdt sin kone ansat som hans assistent i parlamentet på det offentliges regning. 
Læs mere
Fold sammen

Paris. Den konservative franske præsidentkandidat Francois Fillon siger på et pressemøde, at han ikke han ikke har noget at skjule om sin kones assistentløn, og at han handlede lovligt.

Det er pressemøde, der kan blive afgørende for Fillons muligheder for at blive Frankrigs præsident.

Det fremgår af franske mediers direkte rapportering fra pressemødet.

Fillon er beskyldt for i mange år at have holdt sin kone ansat som hans assistent i parlamentet på det offentliges regning.

Men et ugemagasin hævder at have afsløret, at konen, Penelope, aldrig har arbejdet for ham, selv om hun fik udbetalt løn.

Fillon siger, at ansættelsen af konen var "helt igennem berettiget". Men han medgiver, at det kan have været en "fejl".

Fillon har været favorit til at besejre den højreradikale leder for Front National, Marine Le Pen, ved anden runde af det franske præsidentvalg i maj.

Men han er dalet kraftigt i meningsmålingerne efter afsløringen af konens job. Lige nu ser han ikke ud til at kunne få nok stemmer i første valgrunde til at gå videre til anden valgrunde.

Fillon siger på pressemødet, at han ikke vil tilbagebetale det beløb, som konen har fået i løn for at være assistent i parlamentet.