Fransk politi navngiver formodet terrorist

De franske myndigheder har anholdt og identificeret den hovedmistænkte til et terrorangreb ved en gas- og kemikaliefabrik nær Lyon.

FRANCE-ATTACK-FACTORY
Foto: PHILIPPE DESMAZES.
Læs mere
Fold sammen

Fransk politi har identificeret den formodede gerningsmand bag terrorangrebet mod gasfabrikken Air Product nær Lyon, hvor en person fik hukket hovedet af og flere blev såret, skriver bt.dk.

Den anholdte hedder Yacine Sali og er 30 år gammel. Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, fortæller fredag til pressen, at den anholdte har været i den franske efterretningstjenestes søgelys siden 2006 og har været registreret med et »S« i sin journal, hvilket betyder, at han anses for at være et statsfjendtligt individ.

Han menes at have haft forbindelse til en fransk baseret salafist, oplyser indenrigsministeren. Der foreligger ingen oplysninger om, at han har været i Syrien eller Irak.

Terrorangrebet fandt sted fredag klokken 09:50 mod den amerikanskejede gasfabrik Air Product i byen Saint-Quentin-Fallavier sydøst for byen Lyon i det sydlige Frankrig. En bil kørte ind gennem porten og torpederede en gastank. En eller flere eksplosioner har fundet sted på fabrikken. En person blev halshugget og hovedet hængt op på en port. Det hovedløse lig blev fundet tæt derpå.

Ifølge den franske avis Soir havde det afhuggede hoved arabiske skrifttegn på sig, da det blev fundet. Et flag med arabiske symboler blev fundet på fabrikken, skriver bt.dk.