Fransk politi gennemsøger landsby i jagt på terrorister

Den intense jagt efter gerningsmændene bag onsdagens terrorangreb mod magasinet Charlie Hebdo fortsætter i et område nord for Paris.

Jagten efter de formodede gerningsmænd til terrorangrebet mod Charlie Hebdo fortsætter.

Ifølge Le Monde koncentrerer eftersøgningen sig torsdag aften om et område i Aisne-regionen nær byerne Villers-Cotterets og Corcy nord for Paris. Politiet leder netop i dette område, fordi de to mistænkte brødre, Chérif og Said Kouachi, er blevet genkendt ved en tankstation i nærheden.

En reporter fra Le Monde har snakket med flere vidner fra landsbyen Corcy, der ligger i udkanten af skoven Retz. De fortæller, at byen blev gennemsøgt ved 17-tiden af omkring 50 politifolk, hvorefter politiet bevægede sig imod skoven.

En indbygger fortæller, hvordan betjente gik fra dør til dør, mens de påpegede, der blot var tale om »kontrol«, hvorefter de bad beboere om at lukke døre og vinduer og blive indendøre. En helikopter overvågede samtidig området fra luften.

Der er endnu ikke forlydender om anholdelser, men eftersøgningen bliver nu sværere, som mørket falder på.

Le Monde skriver til gengæld, at den ene gerningsmand tilsyneladende er mislykket i sit forsøg på at rejse til Irak.

Indenrigsministeriet oplyser, at flere end 88.000 personer fra ordensmagten er i aktion over hele landet efter onsdagens terrorangreb mod satiremagasinet Charlie Hebdo, der indtil nu har kostet 12 mennesker livet.