Fransk politi afhører Merahs bror i Paris

Efterretningstjenesten i Frankrig afviser, at Toulouse-manden havde terrorforbindelser. Hans bror og broderens kæreste er nu kørt til afhøring i Paris.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det franske efterretningsvæsen DCRI har kaldt broderen til den dræbte drabsmand fra Toulouse, 23-årige Mohammed Mehra, til afhøring i hovedstaden Paris. Det skriver Reuters.

Broderen, der hedder Abdelkader Mehra, blev sammen med sin kæreste anholdt tirsdag i et forsøg fra politiets side på at få Abdelkader til at overtale sin bror til at overgive sig frivilligt. Det lykkedes dog ikke, og i stedet endte politiet med at dræbe Mohammed Mehra, der under sit mere end 30 timer lange ophold i en lejlighed erkendte at have slået syv personer ihjel - heriblandt tre børn fra en jødisk skole.

Mohamed og Abdelkader Mehras mor blev også anholdt i løbet af ugen, men hun er blevet løsladt igen.

Ifølge Reuters har politiet i Frankrig fundet sprængfarligt materiale i en bil ejet af Abdelkader Mehra, og han er i forvejen kendt af de franske sikkerhedsmyndigheder, efter at han i 2007 hjalp til med at smugle en gruppe militante ind i Irak. En dommer skal nu tage stilling til, om der er grundlag for at opretholde anholdelsen af broderen og kæresten.

Chefen for DCRI, Bernard Squarcini, sagde fredag til avisen Le Monde, at der ikke foreligger beviser for, at Mohammed Mehra skulle tilhøre al-Qaeda eller andre former for terrornetværk. Det er til trods for, at Mehra under forhandlingerne med politiet selv sagde, at havde terrorbånd.

Efterforskere undersøger dog fortsat, om Mohammed Mehra har fået nogen form for logistisk eller ideologisk støtte forud for sine angreb, eller om han reelt handlede helt på egen hånd.

Hans nu anholdte bror og en søster gennemførte i 2010 koranstudier i Egypten, og fransk politi har tidligere kædet dem sammen med en radikal islamistisk gruppe i Sydfrankrig, der blev styret af en syriskfødt franskmand, som fik tilnavnet »Den Hvide Emir« på grund af sit lyse hår og skæg.