Fransk pistolmand er jaget vildt

Der er sat massivt ind for at fange manden, der står bag mindst to skudepisoder i den franske by Toulouse, hvor i alt syv har mistet livet.

Medlemmer af det jødiske samfund i Paris tænder lys for de dræbte på Bastille-pladsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: IAN LANGSDON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fransk politi finkæmmer i øjeblikket den sydvestlige del af landet for at finde den mand, der skød og dræbte tre elever og en lærer på en jødisk skole i Toulouse mandag. Det skriver Reuters.

Mere end 100 politimænd er blevet kaldt til området for at lede efter gerningsmanden, der kørte væk på sin motorcykel efter skudepisoden. Han er også hovedmistænkt ved et tidligere skyderi, hvor tre soldater, to af dem med muslimsk baggrund, mistede livet to forskellige steder, men ligeledes i Toulouse.

At den samme gerningsmand har slået til flere gange inden for kort tid, har fået den franske præsident, Nicolas Sarkozy, til at hæve terrorberedskabet til højeste niveau.Også sikkerheden på religiøse steder i hele byen er blevet øget, da angrebene lader til at være motiveret af racisme.

- Ved at angribe jødiske lærere og børn lader det til at være anti-semitisk motiveret, lød det fra præsidenten mandag.

- Med soldaterne... man kan kun forestille sig, at det blodtørstige vanvid havde sammenhæng med racisme.

Trænet til at skyde

Politiet har endnu ikke sat navn på den mistænkte, men siger, at de leder efter en mand, som angiveligt er trænet til at skyde og som kører på en Yamaha motorcykel. Et automatisk håndvåben er blevet brugt både ved mandagens og ved sidste uges angreb, oplyser politiet.

Manden var maskeret under skyderiet, men til trods for at overvågningen dermed ikke kan identificere ham, viser den billeder af manden, der blandt andet skyder en lille pige på tæt hold, inden han flygter på motorcyklen.