Fransk par sagsøges for ikke at hjælpe fuld studerende

Sylvie Zecca - mor til den afdøde Vincent Zecca og tidligere politibetjent - fortæller, at hun - efter for nylig at have fået adgang til politiets sagsakter - har besluttet at sagsøge det unge par. Ifølge Sylvie Zecca fordi parret »i stedet for at hjælpe hendes tydeligt berusede søn, blot grinede ad ham, filmede ham med deres smartphones og gik videre«. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEAN-PIERRE MULLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: Et fransk par, der i 2012 gik forbi en fuld 19-årig studerende, som senere blev fundet druknet, bliver nu sagsøgt af den 19-åriges mor for ikke at hjælpe ham. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Sylvie Zecca, som er tidligere politibetjent, siger til AFP, at hun ønsker »at statuere et eksempel« af det unge par for angiveligt at overtræde en fransk lov, der forpligter personer til at hjælpe, hvis de ser nogen i nød.

Hendes søn, Vincent Zecca, forsvandt efter en våd aften i byen i Bordeaux i marts 2012. Tre uger senere blev hans krop bjærget fra floden Garonne, der løber gennem byen. Ifølge politiet druknede han ved et uheld efter at være faldet i floden.

Sylvie Zecca fortæller, at hun - efter for nylig at have fået adgang til politiets sagsakter - har besluttet at sagsøge det unge par. Ifølge Sylvie Zecca fordi parret »i stedet for at hjælpe hendes tydeligt berusede søn, blot grinede ad ham, filmede ham med deres smartphones og gik videre«.

»Jeg beder ikke om straf, bare at de indser deres ansvar,« siger hun ifølge AFP.

BNB/AFP