Fransk øjenvidne: Jeg ved ikke, hvordan det lykkedes mig at undslippe

Journalisten Laurent Leger opholdt sig i redaktionslokalerne hos Charlie Hebdo under angrebet i onsdags. Han beretter om hætteklædte terrorister, der gik målrettet efter den nu afdøde Stéphane Charbonnier.

Over hele verden samles tusinder til markering af støtte til Charlie Hebdo-magasinet. Her i Miami, USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE RAEDLE

FRANKRIG: Det er takket være et skrivebord, at den franske journalist Laurent Leger ikke blev et af ofrene ved angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo onsdag.

For Laurent Leger nåede kun akkurat at kaste sig i ly bag et skrivebord, da de to brødre - Cherif og Said Kouachi - kort før middagstid onsdag tiltvang sig adgang til redaktionslokalerne hos Charlie Hebdo, hvorefter de åbnede ild mod de ansatte på stedet. De fleste af de ansatte - heriblandt Laurent Leger - var samlet til et redaktionsmøde.

»Døren sprang op og en råbte: Allahu Akbar. (Gud er stor, red.) Han lignede en fra GIGN og RAID (de to nationale antiterrorkorps, red.),« fortæller Laurent Leger.

»Han var hætteklædt, klædt helt i sort, han holdt sit våben med begge hænder. De råbte Charbs navn (Stéphane Charbonnier, direktør for bladet, red.), og så begyndte skyderiet, lugten af krudt« fortæller Laurent Leger til den franske radiostation France Info.

Han lykkedes med at forblive gemt bag skrivebordet, mens angrebet stod på. Han fortæller til den franske radiostation, at der undervejs blev meget stille, og at han et kort øjeblik nåede at frygte, at gerningsmændene ville gennemsøge lokalerne for overlevende.

»Jeg ved stadig ikke, hvordan det lykkedes mig at komme ud i live,« siger Laurent Leger.