Fransk ministerium blokeret på Wikipedia for »vandalisme«

En IP-adresse i det franske indenrigsministerium er blevet udelukket fra at redigere på Wikipedia. Adressen er brugt til misinformation, bandeord og sletning af andres indlæg.

Indgangen til det franske indenrigsministerium i Rue des Saussaies i Paris.
Læs mere
Fold sammen

Den franske indenrigsministerium har fået blokeret en IP-adresse fra at redigere på Wikipedia i et helt år. Især en enkelt bruger fra IP-adressen har trods gentagne advarsler gennem mange år fremturet med at slette i andres indlæg og misinformere i sine egne indlæg, samtidig med at vedkommende gennem mange år været ubehagelig mod andre Wikipedia-redaktører, der søgte at rette op på fejlene.

Det skriver det franske satire-magasin Den Lænkede And, Le Canard Enchainé, der opdagede sammenhængen mellem den blokerede vandal og indenrigsministeriet.

IP-adressen 212.234.218.196 blev den 18. december blokeret fra at redigere på Wikipedia i foreløbig et år. Brugeren bag IP-adressen, der har været oprettet på Wikipedia siden 2007, har adskillige gange fået advarsler og har tidligere været blokeret i kortere perioder, skriver Le Monde.

Siden 2007 har brugere på denne IP-adresse foretaget mere end 4000 ændringer på det franske  Wikipedia. Ofte har det været »vandalisme« i form af bandeord, sletning af andres indlæg, samt fremhævelser og rettelser der ikke følger retningslinjerne, siger den Wikipedia-redaktør, »Jules«, der besluttede at blokere brugeren med ministeriets IP-adresse.

Det er ikke uhørt, at Wikipedias redaktører kortvarigt blokerer en bruger, som ikke følger reglerne, men det er meget usædvanligt at en bruger blokeres i et helt år. Normalt vil et par dages karantæne være nok, og når der hidtil er blokeret fælles IP-adresser for større netværker, har der været tale om gymnasier eller lignende, hvor de studerende har fået en dille med udøve Wikipedia-hærværk for sjov, skriver France Soir.

I sommeren 2014 blev adskillige IP-adresser i det amerikanske Repræsentanternes Hus blokeret i 10 dage fra Wikipedia på grund af »ødelæggende redigering«. Fra IP-adressen var blandt andet blevet udført en rettelse på Wikipedia-opslaget om Donald Rumsfeld, så hans biografi nu omfattede oplysningen om, at den tidligere forsvarsminister i virkeligheden er et »firben fra det ydre rum,som spiser mexikanske spædbørn«.