Fransk menneskejagt forsætter på tredje døgn

Jagten på de Kouachi-brødrene fortsætter i Frankrig. Men finkæmningen af et område nord for Paris har foreløbig ikke har bragt spor af klodens mest eftersøgte brødrepar.

FRANKRIG: Den historisk store jagt på de to brødre Cherif og Said Kouachi går ind i sit tredje døgn i Frankrig. I løbet af torsdag koncentrerede politiet sin efterforskning til Picardy-området nordøst for Paris, hvor de to brødre sidst er set på en tankstation. som de røvede torsdag formiddag.

Flere medier meldte om en omfattende dør-til-dør eftersøgning i landsbyerne Longpont, Corcy og Villers-Cottereets i området, hvor beboere ligeledes blev opfordret til at lukke vinduer og døre i frygt for, at gerningsmændene kunne finde på at trænge ind og gemme sig.

Mere end 88.000 politibetjente menes at være involveret i menneskejagten, der også indebefatter helikoptere og soldater fra et fransk faldskærmsregiment.

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, oplyste torsdag, at politiet har varetægtsfængslet ni personer i sagen og afhørt flere end 90 vidner. De varetægtsfængslede menes at være i familie med de to brødre.

Flere franske medier skriver, at politiets store frygt er, at det skulle være lykkedes de to mænd at flygte fra landet ved at krydse grænsen til Belgien. Torsdag var der ligeledes forlydender om, at de to brødre var på vej tilbage mod Paris, hvor politiet frygtede endnu et blodig angreb. Bedømt på koncentrationen af helikoptere og politibetjente synes myndighederne dog at kalkulere med, at de to brødre befinder sig i Picardy-området.

Torsdag aften samlede tusindvis af mennesker sig atter i gaderne i de store franske byer, hvor der for anden aften i træk blev tændt lys for de 12 personer, der blev skudt og dræbt ved angrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo onsdag.