Fransk lufthavnsangriber var påvirket af alkohol og narko

Gerningsmanden bag et angreb i Orly-lufthavnen i Paris lørdag var påvirket af alkohol og narkotika på gerningstidspunktet. I USA er hovedparten af de amerikanske vælgere ikke imponeret over præsident Donald Trumps præstation i Det Hvide Hus. Og Jeff Jones, der er anerkendt som nummer to i Uber, har sagt op midt i en mediestorm mod kørselstjenesten. Få overblik over nattens nyheder her.

Fransk politi var massivt til stede efter et skyderii lufthavnen Orly syd for Paris, hvor en mand forsøgte at få fat i en soldats våben. AFP PHOTO / Benjamin CREMEL Fold sammen
Læs mere
Foto: BENJAMIN CREMEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fransk lufthavnsangriber var påvirket af alkohol og narko

Gerningsmanden bag et angreb i Orly-lufthavnen i Paris lørdag var påvirket af alkohol og narkotika på gerningstidspunktet.

Det oplyser en retskilde søndag.

- Prøver taget søndag viser en alkoholpromille på 0,93 i hans blod samt tilstedeværelsen af cannabis og kokain, siger den unavngivne kilde.

Gerningsmanden, der blev skudt og dræbt af soldater i lufthavnen, er blevet identificeret som den 39-årige Ziyed Ben Belgacem.

Tidligere søndag sagde den 39-åriges far, at hans søn ikke var "en terrorist", og at hans handlinger var forårsaget af alkohol og narkotika.

- Min søn var ikke terrorist. Han har aldrig bedt, og han drak, fortalte faren, der ikke ønsker at stå frem med navn, til radiostationen Europe 1.

Ziyed Ben Belgacem, der er født i Frankrig af tunesiske forældre, forsøgte at vriste en maskinpistol fra en kvindelig soldat i lufthavnen lørdag formiddag.

Han satte en pistol mod hendes hoved og råbte, at han ville "dø for Allah".

To andre soldater reagerede, og de dræbte ham umiddelbart efter med flere skud.

Tidligere samme morgen havde Ziyed Ben Belgacem affyret skud mod politiet i en nordlig forstad til Paris. Det skete, da han blev stoppet for at køre for stærkt efter at have været på bar med sin fætter.

Kort før klokken syv trak Ziyed Ben Belgacem således en pistol og skød en betjent, som blev lettere såret. Bagefter ringede han til et familiemedlem for at fortælle, at han "havde gjort noget dumt". Det oplyser fransk politi.

Senere på morgenen vendte han tilbage til den samme bar fra aftenen før og affyrede skud, før han stjal en bil og fortsatte mod lufthavnen.

Ziyed Ben Belgacems bror, fætter og far blev bragt ind til afhøring hos politiet lørdag efter angrebet i lufthavnen. Alle tre er løsladt igen.

Ziyed Ben Belgacem har tidligere siddet fængslet for væbnet røveri og narkosmugling.

I 2015 blev han efterforsket for mulig radikalisering, mens han sad i fængsel, men hans navn figurerer ikke på listen over personer, der menes at udgøre en høj risiko.

Under en ransagning af hans hjem lørdag blev der ifølge politiet fundet en lille mængde kokain og en machete.

/ritzau/AFP

 

Et flertal er amerikanerne er ikke imponeret over Donald Trumps embedsførelse, viser Gallup-måling. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSHUA ROBERTS.

Donald Trump mister opbakning fra amerikanerne i ny måling

Hovedparten af de amerikanske vælgere er ikke imponeret over præsident Donald Trumps præstation i Det Hvide Hus.

Opbakningen til republikaneren er på tilbagetog, viser en ny måling fra Gallup.

37 procent af de adspurgte i målingen er tilfreds med Trumps embedsførelse, mens 58 procent ikke er tilfreds.

Begge tal stod på 45 procent i en tilsvarende måling, som Gallup lavede, få dage efter at Trump blev indsat som præsident 20. januar.

Målingen, der har en fejlmargin på tre procentpoint, er lavet telefonisk blandt omkring 1500 voksne.

Donald Trump har generelt klaret sig skidt i meningsmålinger, siden han afløste Barack Obama.

Få dage før Trumps indsættelse viste en måling fra Washington Post/ABC News, at 40 procent af amerikanerne havde tillid til ham.

Så lavt har ingen tiltrædende præsident været målt siden demokraten Jimmy Carter i 1977.

Da Obama trådte til i 2009, var de tilsvarende målinger for ham over 80 procent.

Trump var hurtig til at betegne målingen fra Washington Post/ABC News som "svindel".

- Enhver negativ måling er falske nyheder, tweetede han i begyndelsen af februar.

På et pressemøde i sidste måned fremhævede Trump en måling fra Rasmussen Reports, hvor 55 procent mente, at han klarede sig godt i embedet.

Rasmussens seneste måling kom fredag. Her var opbakningen til Trump faldet til 48 procent.

/ritzau/dpa

 

20 studerende blev dræbt, da de blev ramt af et væltet træ under en svømmetur ved et vandfald i Ghana. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: EVERETT KENNEDY BROWN.

Kæmpetræ vælter ned over badende ved vandfald og dræber 20

Op til 20 mennesker er døde, og mange andre er kvæstet, efter at et stort træ væltede ned over dem søndag eftermiddag, da de badede ved vandfaldet Kintampo i Brong-Ahafo i Ghana.

Ulykken skete, da de mange mennesker badede ved vandfaldet under en storm. Det oplyser redningsarbejdere ifølge BBC.

- Et kæmpe træ faldt ned fra toppen (af vandfaldet, red.), da det begyndte at regne, og maste de badende, fortæller et øjenvidne til Starr News.

- De fleste af dem var studerende på Wenchi Senior High School (i Ghana, red.), mens andre var turister. Vi forsøgte at redde dem, der var fanget, ved at skære i træet med motorsave, tilføjer vidnet.

Talsmand for brandvæsenet i Ghana Prince Billy Anaglate fortæller, at både politibetjente og brandfolk deltog i forsøget på at redde de nødstedte svømmere.

Talsmanden oplyser til nyhedsbureauet AFP, at 18 studerende blev dræbt på stedet, mens to andre senere døde på hospitalet.

11 andre modtager behandling for deres kvæstelser, blandt andre en skoleleder med ansvar for skoleudflugten.

BBC skriver, at andre rapporter går på, at antallet af kvæstede er over 20. De bliver alle behandlet på hospitalet Kintampo Municipal.

- Vi kondolerer over for familierne til de døde og beder for de sårede, udtaler Ghanas minister for turisme, Catherine Abelema, i en erklæring ifølge BBC.

Kintampo er et populært turistmål, og vandfaldet, der ligger skjult inde i skoven, er blandt de højeste i Ghana. Fra floden Pumpu falder vandet 70 meter ned langs klipper.

/ritzau/

 

Jeff Jones, der er anerkendt som nummer to i Uber, har sagt op midt i en mediestorm mod kørselstjenesten. Fold sammen
Læs mere
Foto: MONEY SHARMA.

Ubers næstkommanderende smækker med døren under mediestorm

Uber-topchef Travis Kalanick skal have ny co-driver.

Det er firmapræsident Jeff Jones, der har sagt op, mindre end syv måneder efter at han kom til.

Jones rangerede lige under Kalanick.

Dermed forlader endnu en chef kørselstjenesten, der de seneste måneder har været i kraftig modvind.

- Vi vil gerne takke Jeff for de syv måneder, han tilbragte i firmaet. Vi ønsker ham lykke til i fremtiden, skriver Uber i en pressemeddelelse.

Jones er blot den seneste fra det øverste cheflag i den amerikanske virksomhed, der tjekker ud.

I februar fik en udviklingschef sparket, efter at han var blevet beskyldt for sexchikane i sit tidligere job hos Googles moderselskab, Alphabet.

I slutningen af februar lagde Bloomberg en video på nettet af topchef Travis Kalanick, der skældte en Uber-chauffør voldsomt ud. Det skete, fordi chaufføren havde beklaget sig over, at Uber har skåret i førernes takster.

Sagen faldt sammen med, at en tidligere ansat publicerede en blog, der beskrev Uber som en arbejdsplads, hvor sexchikane var helt normalt.

Bloggen vakte furore og førte til en intern undersøgelse af forholdene i firmaet.

Tidligere i marts måtte Uber tage afsked med viceproduktchef Ed Baker og Charlie Miller, firmaets profilerede sikkerhedsudvikler. Begge sagde op.

Uber har desuden indrømmet, at det har brugt teknologi, der har til formål at begrænse myndigheders kontrol med appen i byer, hvor Uber er ulovligt.

Firmaet er også blevet sagsøgt, fordi det ifølge Alphabet har stjålet teknologi til selvkørende biler.

Jeff Jones var ansvarlig for størstedelen af Ubers verdensomspændende aktiviteter. Deriblandt rekruttering af chauffører, marketing og kundetilfredshed.

/ritzau/Reuters