Fransk journalist frigivet i Somalia

Bortført fransk journalist frigivet i Somalias Puntland-regionen. Ansat ved Dansk Flygtningehjælp, der hjalp journalisten med illegal indrejse, udvises.

Somaliske gidseltagere frigav juleaften en fransk journalist, der blev bortført for en uge siden i den selvstyrende Puntland-region i det nordlige Somalia, oplyser lokale embedsmænd. Samtidig har de lokale myndigheder besluttet at udvise en ansat hos Dansk Flygtningehjælp, der hjalp journalisten med illegalt at komme ind i Puntland.

- Den franske journalist er lige blevet frigivet og opholder sig nu med embedsfolk, lokale klanældste og nogle diplomater på et hotel, sagde Puntlands handelsminister, Abdishamad Yusuf Abwan, mandag aften til nyhedsbureauet Reuters.

Puntlands informationsminister, Abdirahman Mohamed Bangah, siger, at en spansk ansat ved Dansk Flygtningehjælp vil blive udvist for at have muliggjort Gwen Le Gouils besøg.

Den franske journalist rejste ind i Puntland illegalt og kontaktede ved hjælp af nødhjælpsarbejderen bander involveret i den illegale menneskesmugling, siger Abdirahman Mohamed Bangah til det amerikanske nyhedsbureau AP.

/ritzau/Reuters