Fransk-britisk ransagning hos myrdet familie

Politiet i Frankrig og England samarbejder for at finde motiver og spor til de brutale mord på britisk-irakisk familie på rasteplads i Alperne.

Familiens hus i Surrey. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS

Franske og britiske kriminalefterforskere planlagde lørdag at gennemføre en fælles ransagning af huset til den familie, der onsdag brutalt blev myrdet i de franske alper. Håbet er at finde spor eller et motiv til det tredobbelte mord.

BBC citerer den franske anklager Eric Maillaud for, at et fælles efterforskningshold lørdag ville gennemgå familiens hus i byen Surrey uden for London.

Her boede den 50-årige irakisk-fødte Saad al-Hili sammen med sin hustru Iqbal og parrets børn, døtrene Zeena på fire år og den tre år ældre Zainab. Herfra drog de på bilferie sammen med en, der formodes at være hustruens 74-årige mor.

Ferieturen endte i blodig tragedie.

De tre voksne blev fundet dræbt i parrets BMW på en rasteplads ved et udsigtspunkt ved Annecy-søen af en forbipasserende, der så Saad al-Hili sidde bøjet over rattet. Bilens motor kørte stadig.

Kvinderne lå i bilens bund og under deres lig og under moderens nederdel blev den fire-årige datter fundet adskillige timer senere - uskadt, men skrækslagen for at være kommet til at røbe sig.

Udenfor bilen lå hendes ældre søster, ramt af skud og blødende fra slag i hovedet. Pigen ligger i dag i medicinsk coma på et hospital i Grenoble.

Yderligere blev en cyklist, der tilfældigt kom forbi gerningsstedet, fundet dræbt tæt på familiens bil.

En britisk cyklist, der kort efter kom forbi, gjorde det makabre fund og alarmerede myndighederne. Cyklisten har til gengæld kun kunnet fortælle, at han på det aktuelle tidspunkt så en mørk firehjulstrækker forlade stedet. Andre vidner har også set firehjulstrækkeren samt en motorcykel.

Den spektakulære mordsag, der ligner en regulær henrettelse, har vakt international opmærksomhed for sin gennemførte brutalitet og foreløbige mangel på motiv.

Den franske anklager Eric Maillaud siger ifølge BBC, at hvert enkelt af dødsofrene havde mindst et projektil i hovedet, og at der var affyret mindst 25 skud, hvilket får efterforskerne til at tro, at der er brugt mere end et enkelt skydevåben.

- Jeg vil ikke sige, at det er en professionels gerning, men det bærer præg af en enorm vildskab. Den, der har gjort det, ønskede at dræbe, siger Eric Maillaud.

Franske og britiske medier har spekuleret i, om der ligger en familiestrid om penge bag drabene.

Senest er det kommet frem, at den 50-årige Saad al-Hilis mor testamenterede ham det hus, som det myrdede par boede i, men Saad al-Hilis bror, Zaid, har over for politiet afvist, at der eksisterer familiære uoverensstemmelser.

Saad al-Hili kom til England fra Irak for to årtier siden og var sammen med sin hustru velrespekteret i lokalsamfundet, der er i chok over begivenhederne i Frankrig.