Fransk borgmester beder Boris Johnson om »at falde ned«: »Det er en krigserklæring«

Hen over sommeren er rekordmange flygtninge og migranter dukket op i gummibåde ved Storbritanniens kyster. De er sejlet over Den Engelske Kanal fra Frankrig, og nu er Boris Johnson klar til at tage hårde metoder i brug for at bremse flere i at følge efter.

Den franske kystvagt redder en gruppe migranter og flygtninge tilbage på fransk land, efter de har forsøgt at krydse Den Engelske Kanal for at komme til Storbritannien. Fold sammen
Læs mere
Foto: BERNARD BARRON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over 4.000 flygtninge og migranter har forsøgt at komme til Storbritannien i overfyldte gummibåde fra Frankrig i år. Det er næsten dobbelt så mange som i fjor.

Men den britiske premierminister Boris Johnson overreagerer alligevel, når han truer med at sende flåden ud i Den Engelske Kanal for at bremse gummibådene. Sådan siger den højreorienterede, franske borgmester i Calais, hvorfra de fleste gummibåde sejler ud:

Premierministeren skal »falde ned«, mener Natacha Bouchart ifølge The Guardian, og han må hurtigt finde en anden måde at håndtere de mange flygtninge på. For han når ikke langt med at true med at sende den britiske flåde ind i fransk farvand, siger hun:

»Jeg anser Boris Johnsons udtalelser for at være en provokation,« siger Natacha Bouchart til The Guardian:

»Jeg vil tydeligt sige, at det er en krigserklæring, eftersom det er helt udelukket, at den britiske flåde skulle sejle ind i fransk farvand,« siger hun til AFPTV.

Den britiske indenrigsminister, Priti Patel, og den franske ditto, Gérald Darmanin, indgik i juli en aftale om at skabe en fælles politi- og efterretningsenhed, som skal slå ned på de menneskesmuglere, der hjælper flygtninge og migranter fra Calais over Den Engelske Kanal, skriver The Guardian.

Det er endnu uklart, om det har gjort nogen forskel.

Samtidig har det britiske indenrigsministerium officielt anmodet om at sende den britiske flåde ud i Den Engelske Kanal for at hjælpe med at stoppe bådene.

Mandag kaldte Boris Johnson turene over Den Engelske Kanal for »meget dårlige og dumme og farlige«. Men Natacha Bouchart mener, at Storbritannien selv har været med til at skabe problemet:

»Hvis migranter vil krydse Den Engelske Kanal, er det, fordi briterne selv har gjort det muligt. Det har de gjort ved ikke at ændre på deres lovgivning på området i 20 år,« siger hun til AFPTV.