Fransk avisforside: »Vi er danskere«

»Vi er danskere,« står der på forsiden af den franske avis Libération mandag. Dagen efter terrorangrebene i Paris sidste måned havde flere danske aviser teksten »Je suis Charlie« på forsiden.

Udsnit af Liberations forside mandag Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

For sandsynligvis første gang nogensinde er det en dansk tekst, der pryder forsiden på den franske avis Libération mandag.

Her står der: »Vi er danskere« - på dansk vel at mærke.

Avisens forside skal dels ses i forlængelse af weekendens terrorangreb i København, og teksten er da også flankeret af et billede af en mand og en kvinde, der omfavner hinanden foran synagogen på Krystalgade i det indre København. I baggrunden ses flere politibetjente.

Men den franske avisforside skal også ses i forlængelse af Danmarks støtte efter terrorangrebene i Paris sidste måned, hvor man samlede sig bag ofrene på satiremagasinet Charlie Hebdo med ordene »Je suis Charlie« (Jeg er Charlie, red.). En tekst, der blandt andet stod på flere danske avisforsider dagen efter angrebet.

Nu svarer Libération altså igen med »Vi er danskere«.

Flere danske politikere har allerede omfavnet tilkendegivelsen fra den franske avis.

»Fantastisk flot forside på morgendagens udgave af den franske avis Libération. TAK!« lyder det eksempelvis fra Socialdemokraternes EU-ordfører, Morten Bødskov (S), på Facebook.