Frankrigs Sarkozy i ”sand kærlighedshistorie”

Det er en sand kærlighedshistorie, forsikrer Marisa Borini, mor til den 39-årige model Carla Bruni, der i juledagene holdt ferie i Egypten med Frankrigs nyskilte præsident, Nicolas Sarkozy.

På juleferie i Luxor. Den franske præsident Nicolas Sarkozy og kæresten, Carla Bruni. Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

”Carla vit une authentique historie d’amour.”

Det fastslår hendes mor, Marisa Borini, over for den franske avis Le Parisien. Anledningen til avisens interesse er parrets nylige juleferie i Egypten, som fulgte kort efter et meget veldokumenteret besøg i Disneyland Resort Paris. Billederne af Frankrigs præsident og den italiensk-fødte tidligere model og nuværende sangerinde har fyldt en hel del i det franske mediebillede siden besøget i Disneyland den 15. december.

Den franske presse har gjort sig tanker om, hvorvidt Sarkozy har vist sin nye kæreste frem for at fjerne opmærksomheden fra en række negative episoder, og oppositionen har beskyldt ham for at udviske skellet mellem hans officielle pligter og hans privatliv.

Men Carlas mor er altså ikke i tvivl. ”Carla (ud-)lever en sand kærlighedshistorie. Og jeg synes, hun og Nicolas komplementerer hinanden meget fint,” siger Bosini til Le Parisien.

”Men begge mine døtre er kreative. Carla er en musiker, poet. Den kunstneriske drift er meget stærk, og man må ikke opgive den. Hvis Carla skulle blive Frankrigs førstedame, bliver hun nødt til at finde tid og sted for sig selv til at skrive.”

Den 50-årige Sarkozy offentliggjorde den 18. oktober i år sin skilsmisse fra hustruen Cécilia, men allerede i november mødte han den 39-årige model og sanger ved en fest hos bekendte. Og mindre end en måned senere trådte den handlekraftige præsident så frem blandt forlystelselserne i Disneyland hånd i hånd med den smukke Bruni.

Brunis mor er dog fortrøstningsfuld: ”Jeg tror, republikkens præsident ikke blot ser den smukke pige i hende, men også forstår at respektere hendes kunstneriske åre,” siger hun til Le Parisien.

Skulle Carla Bruni gå hen og blive Frankrigs førstedame, vil det være en slem skuffelse for Sarkozys egen mor, der tidligere på måneden afslørede, at hun ikke ønskede at se sin søn gift igen.

Franske politikere har traditionelt kunnet have deres privatliv i fred for pressen, men Sarkozys gøren og laden er i stadig stigende grad ved at blive en del af hans præsidentskab, hvad oppositionen ikke har været sen til at kritisere. Sarkozy kom således under beskydning, fordi han havde benyttet en privatjet, tilhørende milliardæren Vincent Bollore, under sin rejse til Egypten.

”Nicolas Sarkozy har ret til at tage på ferie hvor han vil og med hvem han vil,” konstaterede socialistpartiets leder, Francois Hollande således. ”Men hvad der ikke er acceptabelt er den stadige sammenblanding af privatliv og offentligt liv, personlige interesser og almene interesser, privat finansiering og offentlig finansiering.”