Frankrig: Vi har afværget flere Paris-lignende angreb

Alene i 2015 blev 11 planer om angreb, som minder om det i Paris i november, forpurret, siger fransk minister.

Franske BRI-specialstyrker poserer med et gennemhullet skjold, som blev anvendt under nedkæmpningen af angriberne ved spillestedet Bataclan i forbindelse med terrorangrebet i Paris i november 2015.  Fold sammen
Læs mere
Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Paris: Adskillige planer om at udføre angreb, der har fællestræk med det, som ramte Paris i november, er blevet forpurret af fransk politi i løbet af de seneste år.

Det siger Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, søndag.

Alene i løbet af 2015 blev 11 angreb, hvor planerne mindede om Paris-angrebet, der kostede 130 mennesker livet, afværget.

- En af dem lød på at angribe en koncert på et spillested. Andre truede med angreb mod det franske folk med store menneskelige tab på gader og i byer til følge, siger Cazeneuve på fransk tv ifølge nyhedsbureauet dpa.

Angrebet i Paris 13. november bestod af en række bombeattentater og skudangreb mod spillestedet Le Bataclan, caféer, barer og det nationale fodboldstadium. På stadium var tilskuere samlet for at se Frankrig spille venskabskamp mod Tyskland.

En gruppe militante med relationer til Islamisk Stat formodes at stå bag massakren i den franske hovedstad. Islamisk Stat har også taget skylden for angrebet og begrundet det med Frankrigs indsats med luftbombardementer i Irak og Syrien.

Indenrigsminister Bernard Cazeneuve henviser til, at "lignende gerningsmænd" stod bag de forpurrede planer om angreb.

Cazeneuve kommer dog ikke med yderligere oplysninger om de forpurrede angreb.

Ministeren blev interviewet af tv-stationen France 5. Samtalen med Cazeneuve fokuserede ifølge dpa på nødvendigheden af undtagelsestilstanden, som Frankrig indførte efter angrebet i Paris.

Regeringen ønsker at forlænge undtagelsestilstanden i yderligere tre måneder.

/ritzau/