Frankrig tillader malariamiddel til at behandle coronavirus

Klorokin har potentiale som behandlingsmiddel. Derfor må franske læger bruge det i alvorlige tilfælde.

» Brugen af midlet bliver ikke anbefalet. Medmindre der er tale om alvorlige tilfælde, hvor beslutningen er taget af en læge, og der er strengt opsyn,« siger Veran til journalister. - Foto: Charles Platiau/Reuters Fold sammen
Læs mere
Foto: Charles Platiau

I Frankrig får lægerne en ny mulighed, de kan tage i brug, når de behandler patienter med coronavirus.

Mandag har sundhedsminister Olivier Veran meddelt, at læger gerne må bruge midlet klorokin, som bruges til at behandle malaria.

Det må kun blive anvendt på de hårdest ramte patienter. Og brugen skal foregå under strengt opsyn.

Olivier Veran understreger, at midlet ikke må bruges må patienter med milde symptomer.

Nogle forskere har sagt, at klorokin viser stort potentiale som behandlingsmiddel. Men det er også blevet påpeget, at der er brug for flere prøver for at finde ud af, om midlet er effektivt og sikkert at bruge.

»Brugen af midlet bliver ikke anbefalet. Medmindre der er tale om alvorlige tilfælde, hvor beslutningen er taget af en læge, og der er strengt opsyn,« siger Veran til journalister.

USA's præsident, Donald Trump, ser stort potentiale i klorokin som middel til at behandle coronavirus. Han har sagt, at USA hastebehandler klorokin til brug som behandlingsmiddel.

Andre har imidlertid udtrykt skepsis over for midlets effektivitet.

Inden for det seneste døgn har 186 personer yderligere mistet livet til coronavirus.

De nye dødstilfælde bringer det samlede antal i Frankrig op på 860. Tallet mandag er højere end både lørdag og søndag, hvor der begge dage blev registreret 112 nye dødstilfælde relateret til coronavirus.

I alt er 19.856 personer bekræftet smittet med coronavirus i landet. 8675 af disse er på hospitalet, hvor af 2082 er på en intensiv afdeling.

Den franske premierminister, Édouard Philippe, har planer om at indføre nye skrappe tiltag for at komme coronavirusset til livs.

I et live interview på fransk tv mandag fortæller Philippe, at han senere mandag underskriver et dekret, som fra tirsdag vil sætte restriktioner på, hvor langt folk må løbe fra deres hjem.

Det vil betyde, at på løbeture eller gåture med hunden må borgere ikke komme mere end en kilometer væk fra deres hjemmeadresse.

/ritzau/AFP