Frankrig skruer op for terrorberedskab

Tusinder af soldater og betjente skal passe på franskmændene. Alle jødiske skoler sætter under overvågning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: Den synlige overvågning af »bløde« og »hårde« terrormål bliver over alt i Frankrig intensiveret massivt i de kommende dage.

Ifølge Reuters har den franske forsvarsminister, Yves Le Drian, meddelt, at der skal udstationeres 10.000 soldater ved strategiske mål og på strategiske positioner.

»Truslerne eksisterer fortsat, og vi bliver nødt til at beskytte os selv mod dem. Det er en vital operation, og jeg vil mobilisere næsten lige som mange, som vi har ude på internationale operationer,« siger forsvarsministeren efter mandagens kabinetsmøde med præsident Francois Hollande.

Frankrigs indenrigsminister Bernard Cazeneuve meddelte mandag, at der bliver udkommanderet op mod 5.000 politibetjente til at beskytte de 717 jødiske skoler over hele landet.

Samtidig skal soldater fungere som forstærkning til politiet ved skolerne.

Ifølge Sky News sker det af frygt for nye terroraktioner i kølvandet på massakren på magasinet Charlie Hebdo og de følgende dages gidseltagninger, der kostede 17 uskyldige mennesker livet.

Tre terrormistænkte blev dræbt. Det gælder, Amedy Coulibaly, der blev dræbt i en jødisk butik i Paris, hvor han holdt en halv snes gidsler, samt de to brødre, Chérif og Said Kouachi.

De to blev dræbt i en mindre by 70 kilometer nord for Paris, hvor de havde forskanset sig i et trykkeri.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, besøger senere mandag den jødiske butik, hvor gidseldramaet fandt sted.