Frankrig sigter Le Pen i sag om misbrug af EU-millioner

Den franske toppolitiker har været til afhøring, og hun er blevet sigtet i Frankrig for snyd med EU-midler.

Arkivfoto. Den franske toppolitiker har været til afhøring, og hun er blevet sigtet i Frankrig for snyd med EU-midler. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER

Marine Le Pen, som var præsidentkandidat for Front National i foråret, er fredag blevet sigtet for tillidsbrud i en sag om misbrug af millioner af euro fra Europa-Parlamentet.

Penge, der kan bruges til aflønning af assistenter i Europa-Parlamentet, er ifølge anklagemyndigheden anvendt til aflønning af ansatte i Frankrig.

Rodolphe Bosselut, som er politikerens advokat, bekræfter, at sagen nu formelt er åbnet.

Le Pen har været til afhøring, og her blev hun sigtet, fortæller Bosselut.

Partilederen har tidligere nægtet sin skyld. Hun har kaldt sagen politisk motiveret.

Partilederen er en af 17 medlemmer af Front National, der undersøges i sagen, der blev åbnet i Frankrig for to år siden.

Det kom tidligere på året frem, at Marine Le Pen angiveligt har lønnet ansatte for fem millioner euro - svarende til 37 millioner danske kroner - mellem 2012 og 2017.

Beløbet, som toppolitikeren er mistænkt for at misbruge, er steget, efter at "nye oplysninger" er kommet frem. Det fortalte en kilde tæt på undersøgelsen til det franske nyhedsbureau AFP i april.

Anklagen er gået på, at Le Pen har aflønnet en livvagt og andre ansatte i partiet Front National, mens hun var medlem af Europa-Parlamentet.

/ritzau/AFP