Frankrig sender yderligere 500 soldater til Paris

Frankrig er fortsat i højeste alarmberedskab efter de seneste dages terrorhandlinger. Derfor sendes der nu 500 ekstra soldater til Paris.

Foto: YVES HERMAN.
Læs mere
Fold sammen

De seneste dages terrorhandlinger i Frankrig får myndighederne til at øge beredskabet i Paris.

Lørdag er det blevet besluttet at sende yderligere 500 soldater til den franske hovedstad, oplyser forsvarsministeriet, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Yahoo News.

Efter et krisemøde med den franske regeringstop i Élyséepalæet lørdag morgen blev det vedtaget, at 320 betjente og sikkerhedsfolk skulle sendes til Paris. Og de får altså nu følgeskab af 500 soldater, der sendes til Paris ad to omgange, oplyser forsvarsministeriet.

Oprustningen skyldes, at myndighederne fortsat er på jagt efter den 26-årige Hayat Boumeddiene, der er efterlyst i forbindelse med drabet på en kvindelig politibetjent torsdag og gidseltagningen i et jødisk supermarked fredag i den franske hovedstad.

Hun har tidligere været kærester med Amedy Coulibaly, der fredag blev skudt og dræbt efter at have holdt mere end ti personer som gidsler i det jødiske supermarked.

Han menes også at stå bag skuddrabet på en kvindelig politibetjent torsdag.

Desuden har Hayat Boumeddiene efter alt at dømme forbindelse til de to brødre, Chérif og Said Kouachi, der stod bag onsdagens terrorangreb på satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 personer mistede livet.

Opkaldslister viser nemlig ifølge Paris’ statsanklager, Francois Molins, at Hayat Boumeddiene og Chérif Kouachis kone har ringet sammen flere end 500 gange.

Begge Kouachi-brødrene blev skudt og dræbt af franske specialstyrker fredag efter en timelang gidseltagning i byen Dammartin-en-Goele nord for Paris.

Søndag afholdes en solidaritetsmarch i Paris i kølvandet på terrorhandlingerne. Fra Danmark deltager både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), justitsminister Mette Frederiksen (S) og forsvarsminister Nicolai Wammen (S).