Frankrig og UK i fejde om unge migranter fra Junglen

Mindreårige migranter sover rundt omkring i havnebyen Calais, efter at lejren Junglen er ryddet.

Indtil i denne uge boede tusindvis af migranter i lejren nær Calais. De håbede på, at de kunne tage den korte tur over havet til Storbritannien ved at springe på lastbiler eller tog eller ved at gå gennem tunnelen under Den Engelske Kanal. Scanpix/Philippe Huguen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indenrigsministrene fra Storbritannien og Frankrig har svært ved at blive enige om, hvad der skal ske med de børn og unge, som har boet i den selvetablerede migrantlejr i Calais Frankrig.

Det er fem dage siden, at rydningen af lejren, som går under navnet Junglen, begyndte. Nu retter Storbritannien kritik af den måde, børnene, som boede i lejren, bliver behandlet på, skriver Reuters.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, sagde sent torsdag aften, at han er forundret over Storbritanniens udtalelser.

Samtidig påpegede han, at også Storbritannien må tage ansvar for de strandede unge.

Ifølge britisk tv har indenrigsministeren i Storbritannien, Amber Rudd, understreget over for Cazeneuve, at der er behov for, at børnene fra Junglen bliver ordentligt beskyttet.

Den franske indenrigsminister sagde på vegne af regeringen, at man håber, at briterne vil tage ansvar for de mindreårige, som har et ønske om at komme til Storbritannien.

Flere medier rapporterer, hvordan mindreårige migranter sover rundt omkring i havnebyen, efter at lejren er blevet ryddet.

Det er på trods af, at op mod 1451 unge er blevet flyttet til andre steder i nærheden af lejren.

Ifølge Frankrig har Storbritannien accepteret at tage 274 af de knap 1500 børn.

EU-reglerne foreskriver, at Storbritannien skal tage imod uledsagede børn, som har familiemæssige bånd i landet.

Indtil i denne uge boede tusindvis af migranter i lejren nær Calais.

De håbede på, at de kunne tage den korte tur over havet til Storbritannien ved at springe på lastbiler eller tog eller ved at gå gennem tunnelen under Den Engelske Kanal.

/ritzau/