Fra Kim Jong-un til Kim Kardashian: Her er verdens mest magtfulde generation Y’ere

Selfie-dronningen, dikatur-arvingen og Putins datter er blot nogle af de unge, der er på listen over de mest indflydelsesrige generation Y’ere.

Foto: CARLO ALLEGRI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generation Y er folk, som er født mellem 1977 og 1994, altså de 22 til 39årige. Af dem findes nogle meget rige og magtfulde mennesker, listen strækker sig over en iværksætter, der radikalt har ændret vores måde at kommunikere på til en canadisk popstjerne.

Ens for dem alle er, at de – på den ene eller den anden måde – har gjort en forskel i verden, på trods af deres alder, skriver The Guardian. 

Kim Jong-Un

Han har været Nordkoreas øverste leder, siden hans far pludseligt døde i 2011. Han har en forkærlighed for atomeksplosioner, ubåde og cigaretter. Da han i januar fejrede sin 33 års fødselsdag, kom den førstnævnte forkærlighed til syne – fødselsdagsgaven fra Kim Jong-un til Kim Jong-un var nemlig en atomprøvesprængning. Det er fjerde gang, at han gør det. Et par uger senere skød han en raket i himlen, hvilket udløste international fordømmelse og trusler om yderligere sanktioner mod den isolerede stat.

Foto: KCNA.

Justin Bieber

Det hele startede med, at den canadiske teenager lagde en video op på Youtube. Da folk fik øjnene op for ham, var det med et »nååh, hvor er han nuttet«, fordi han var en 14årig, der sang om sommerfugle i sin forelskede mave. Sidenhen har han fået over 50 tatoveringer, beskyldninger om at være grusom overfor en abe og hjulpet en babysitter med at lande en modelkonkontrakt ved at dele et billede af hende med ordene: »OMG, who is this?«. Han er 22 år, over 200 mio. dollar værd og har med 17 sange på en uge på hitlisten »Billboard Hot 100 Chart« overhældet Beatles og Drakes rekord.

Foto: DANIEL DAL ZENNARO.

Ekaterina Tikhonova

En uafhængig journalist ved navn Oleg Kashin påstår, at han har fundet ud af, hvem Putins datter er. Indtil for nyligt var identiteten på Ruslands mest magtfulde mands datter ellers en hemmelighed. Hun er en 29 årig akrobatisk rock’n’roll danser, som har repræsenteret Rusland i internationale dansekonkurrence, og så er hun gift med Putins gode vens søn. Kreml vil ikke bekræfte datterens identitet, men hvis rygtet er sandt, er hun mere end 2 mia. dollar værd.

Ekaterina Tikhonova, datter af Vladimir Putin, danser med Ivan Klimov under en såkaldt World Cup Rock'n'Roll Acrobatic Competition i 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Jakub Dabrowski / Reuters.

Kim Kardashian

Hun fik for alvor kendis status, da kameraer invaderede Kardashian-familiens hjem. Hun er, af mange, mest kendt for konstant at tage billeder af sig selv og sin sexvideo-skandale. Siden det har hun dog været ustoppelig. Hun er gift med rapperen Kayne West, er verdens 2. mest fulgte person på Instagram, kun overgået af Taylor Swift. I en alder af blot 35 år bryste sig af at være mere end 52,5 mio. dollar værd.

Foto: HELMUT FOHRINGER.

Beyoncé Knowles

Den 34årige sanderinde går under mange navne; Mrs. Carter, Queen Bey, Sasha Fierce eller blot Beyoncé. Hun er den højest rangerede generation Y’ere på Forbes liste over de 100 mest magtfulde kvinder. Foruden det er hun gift med rapperen Jay-Z. Alene deres sidste turné indbragte mere end 100 mio. dollar, og til sammen har parret en nettoformue på 1 mia. dollar.

Foto: CARLO ALLEGRI.

Mohammed bin Salman

Han er stedfortrædende kronprins af Saudi-Arabien, og så er han landets forsvarsminister. Med sine 30 år »ved han faktisk, hvad en Playstation er,« har en af hans tilhængere udtalt. Udtalelsen kommer som en påmindelse om, at han bedre kan relatere sig til den brede befolkning – i modsætning til familiens overhoved, den 80årige konge Salman bin Abdulaziz. Gennem den seneste tid har han fået folks opmærksomhed ved at dirigere krig i Yemen samt prøve at fikse landets økonomi, skriver The Guardian.

Foto: OLIVIER DOULIERY.

Mark Zuckerberg

Det hele startede som et socialt netværk for Mark Zuckerberg’s klassekammerater på Harvard University. Hurtigt blev Facebook dog verdens største hjemmeside. 1,5 mia. - 20 pct. af verdens befolkning - bruger det sociale medie til at kommunikere og dokumentere alle små aspekter af livet. Mark Zuckerberg skulle være 46,7 mia. dollar værd.

Foto: ALBERT GEA.

​Stefani Joanne Angelina Germanotta

Hun er bedre kendt under navnet Lady Gaga. Selv beskriver hun sig som »jazz-kunst-pop-punk-skuepsiller-mode-magasin-redaktør-og-klummeskribent!” i sin biografi på Instagram. De fleste husker nok, da hun optrådte i en kød kjole, og for nyligt var hun så på spil igen: Da hun optrådte til dette års Oscar-uddeling, var det med voldtægtsofre på scenen. Hun er nemlig kendt for at bruge scenen til at tale op for dem, der ikke selv kan. I en alder af 29 er hun 59 millioner dollar værd.

Foto: DANNY MOLOSHOK.