Fox-vært får 133 millioner i erstatning for sexchikane

Fox News indgår forlig og betaler eks-studievært 133 millioner kroner for chefs tilnærmelser, skriver magasin.

Fox News' tidligere studievært Gretchen Carlson, som her ses på den midterste plakat, får ifølge Vanity Fair millioner i et forlig i en sag om sexchikane. Reuters/Mike Segar Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fox News skal betale 20 millioner dollar - svarende til 133 millioner kroner - i en sag om sexchikane, som en tidligere studievært havde anlagt mod chefen for den amerikanske tv-station.

Det siger tre kilder med kendskab til sagen til magasinet Vanity Fair.

Det var Fox News' tidligere administrerende direktør Roger Ailes, som ifølge den kvindelige studievært kom med seksuelle tilnærmelser til hende.

Medieselskabet 21st Century Fox, der ejer Fox News, bekræfter over for Reuters, at der er indgået et forlig, men nævner ikke noget om beløb eller andre detaljer i forliget.

Moderselskabet udsender i samme ombæring en offentlig undskyldning til den krænkede studievært, Gretchen Carlson.

- Vi beklager og undskylder oprigtigt den kendsgerning, at Gretchen ikke blev behandlet med den respekt og værdighed, som hun og alle vores kolleger fortjener, lyder det i en meddelelse fra mediegiganten.

Det er uklart, om Ailes selv skal betale en del af beløbet. Kilder tæt på sagen siger til Vanity Fair, at Ailes gennem Fox News er forsikret mod ethvert tænkeligt søgsmål.

I juli sagde Ailes sit job op og forlod Fox News med øjeblikkelig virkning. Han har hidtil afvist alle anklager, som Gretchen Carlson og andre kvinder har rettet mod ham.

/ritzau/Reuters