Fox News-stjerne indgår millionforlig om påstået sexchikane

Bill O'Reilly har betalt fem kvinder i alt 13 millioner dollar i forlig om sexchikane. Han afviser anklagerne.

I en udtalelse på sin hjemmeside afviser Bill O'Reilly beskyldningerne om sexchikane og siger, at kvinderne med urette har målrettet ham, fordi han er en offentlig person (arkivfoto). Reuters/Brendan Mcdermid Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York City. Fox News-værten Bill O'Reilly og hans arbejdsgiver har betalt omkring 13 millioner dollar - eller 90 millioner kroner - til fem kvinder, der har beskyldt den 67-årige tv-vært for sexchikane eller anden upassende opførsel.

Kvinderne har enten arbejdet for ham eller medvirket i hans show.

De beskylder blandt andet O'Reilly for verbale overgreb, sjofle kommentarer, uønskede tilnærmelser og telefonopkald, hvor det angiveligt lyder som om, at han onanerer.

Det skriver The New York Times.

Den politiske kommentator har ifølge avisen betalt kvinderne tilsammen 13 millioner dollar for deres tavshed, og for at de ikke bringer anklagerne for retten.

Beskyldningerne strækker sig 15 år tilbage i tiden, og de to seneste forlig blev indgået sidste år.

To af de fem forlig var offentligt kendte i forvejen.

Det største forlig var ifølge The New York Times en udbetaling på ni millioner dollar - svarende til cirka 62 millioner kroner. Forliget blev indgået i 2004 med tidligere Fox News-producer Andrea Mackris for påstået sexchikane.

I en udtalelse på sin hjemmeside afviser Bill O'Reilly beskyldningerne og siger, at kvinderne med urette har målrettet ham, fordi han er en offentlig person.

- I mine mere end 20 år på Fox News Channel har ingen nogensinde indgivet en klage over mig til personaleafdelingen - heller ikke engang anonymt.

- Jeg har lagt eventuelle kontroverser til hvile for at skåne mine børn, udtaler han.

Mens Fox News afviser at kommentere sagen, udtaler stationens moderselskab, 21st Century Fox, ifølge nyhedsbureauet Reuters:

- Mens han benægter disse beskyldninger, så har Mr. O'Reilly løst dem, som han betragtede som sit personlige ansvar.

- Mr. O'Reilly er fuldt forpligtet til at støtte vores indsats for at forbedre miljøet for alle vores medarbejdere på Fox News.

/ritzau/