Forvirring i terrorsag: Tysk politi afviser anholdelser

Tidligere på morgenen forlød det, at fire mand med relation til den eftersøgte Anis Amri var anholdt. Det er dog ikke tilfældet, siger en talsmand fra politiet.

Foto: BERND THISSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forvirringen er til at tage at føle på i Tyskland.

Flere medier blandt andet Bild berettede tidligere på morgenen, at fire personer med kontakt til den eftersøgte 24-årige tuneser, der mistænkes for at have dræbt 12 personer ved at køre en lastbil ind i en menneskemængde i Berlin, er blevet anholdt. De citerede den føderale anklager for oplysningen.

Anklageren har dog ikke været ude med en officiel udmelding, og til Reuters siger en talsmand fra tysk politi nu, at politiet ikke kender til sammenhængen.

»Vi er ikke bekendt med nogen anholdelser,« siger vedkommende ifølge Die Welt, der citerer Reuters.

Flere politiaktioner rundt i Tyskland

Flere steder i Tyskland har der natten og morgenen igennem været politiaktioner.

Blandt andet er et lejlighedskompleks i Dortmund blevet gennemsøgt. Det er ifølge Bild her, de fire mænd skulle være anholdt.

Mediet har billeder, der viser politi føre mindst en mand væk fra lejlighedskomplekset, men er siden sin første artikel om anholdelserne blevet mere forbeholdne med at koble dem til terrorsagen i Berlin.

En journalist fra mediet skriver, at aktionen fandt sted tidligt i morges:

Foruden Dortmund, nævner Die Welt en aktion i Emmerich, hvor en flygtningelejr, som Anis Amri angiveligt skulle have boet midlertidigt i, være blevet gennemsøgt.

Artiklen fortsætter under billederne fra morgenens politiaktion i et lejlighedskompleks i Dortmund.

Foto: STEPHAN SCHUETZE.

Foto: BERND THISSEN.

Eftersøgt tuneser kan være bevæbnet

Den eftersøgte mand, der mistænkes for at stå bag angrebet i Berlin mandag aften, er den 24-årige tuneser Anis Amri, der nu er eftersøgt i hele verden. Der er udlovet en dusør på 100.000 euro svarende til 750.000 kroner for oplysninger, der kan føre til anholdelsen af Anis Amri.

Den 24-årige bliver af tysk politi beskrevet som potentielt bevæbnet og farlig.

Han kom til Tyskland som flygtning og har tidligere søgt om asyl i landet, men blev afvist.

Det er under efterforskningen kommet frem, at manden tidligere har været i politiets søgelys, fordi han haft vist sympati med islamistiske netværk.

Dansk politi søgte efter mistænkte i Grenaa

Mandag aften blev 12 personer dræbt og 48 såret, da en lastbil pløjede ind gennem en menneskemængde, der var forsamlet ved et julemarked i det centrale Berlin.

Tysk politi arbejder ud fra en antagelse om, at det var en terrorhandling.

Natten til torsdag var dansk politi i gang med en større aktion på Grenaa Havn, fordi et vidne mente at have set den eftersøgte mand på havnen. Nogenlunde samtidig med opkaldet fra vidnet, modtog politiet andre oplysninger, som pegede i samme retning.

Torsdag morgen er der dog ikke noget, der tyder på, at Anis Amri har været på Grenaa Havn, fortæller chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi Klaus Arboe Rasmussen til Berlingske.

Opdateres