Forvekslet med terrorist: Mand skudt og banket ihjel i Israel

En eritreisk landbrugsarbejder er død af sine kvæstelser efter at være blevet angrebet af en menneskemængde og skudt af israelske sikkerhedsvagter, der fejlagtigt troede, at manden var en af gerningsmændene bag angrebet mod en busstation.

En mand har mistet livet, efter en menneskemængde i Israel angreb ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: DUDU GRINSHPAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: En eritreisk landbrugsarbejder har mistet livet, efter at han blev angrebet af en vred menneskemængde og skudt af israelske sikkerhedsvagter, der fejlagtigt troede, at manden var en af gerningsmændene bag angrebet mod busstation i den sydlige by Beersheba. Det skriver Reuters.

Mila Abtum blev ifølge israelske medier lynchet, efter at en palæstinenser, der havde angrebet busstationen, var blevet dræbt af sikkerhedsvagterne tidligere. Palæstinenseren trængte ind på en svært bevogtet busstation og dræbte en soldat. Efterfølgende brugte han soldatens gevær til at skyde mod de ventende passagerer. Ni blev såret, inden gerningsmanden blev skudt af sikkerhedsvagter.

Det forlød oprindeligt, at der havde været flere gerningsmænd om angrebet på busstationen.

En amatørvideo viser eritreeren, der ligger blødende på jorden, mens sikkerhedsstyrker forsøger at beskytte ham mod den vrede menneskemængde, hvor flere sparker ham i hovedet.

Hospitalsdirektør Nitza Neuman-Heiman bekræfter, at eritreeren døde af sine kvæstelser efterfølgende.

»Landet er i en tilstand af kaos. Civile er forvirrede, folk tager loven i deres egne hænder,« siger eritreeren arbejdsgiver, Sabi Malachi, i et radiointerview.

De seneste to ugers uroligheder har kostet 41 palæstinensere og otte israelere livet.