Forundring i Zimbabwe efter drab på Cecil: Hvilken løve?

Sociale medier verden over er på kogepunktet, efter en amerikansk tandlæge har skudt og dræbt løven Cecil fra Hwange National Park i Zimbabwe. Hvilken løve, spørger lokal minister.

Demonstranter samlet foran River Bluff tandlægeklinik i Bloomington, Minnesota, for at protestere mod tandlægen Walter Palmer, der skød løven Cecil i Zimbabwe. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC MILLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ZIMBABWE: Tandlæge og fritidsjæger Walter Palmer fra Minnesota i USA ligger højt på listen over denne uges mest hadede personer på internettet, efter han skød og dræbte hanløven Cecil i nationalparken Hwange i Zimbabwe.

De sociale medier er nærmest eksploderet i hyldester til løven - og ikke mindst flyder nettet over i en regn af hadefulde kommentarer rettet mod Walter Palmer, der er gået i skjul.

Den protesterende masse raser over drabet på Cecil, der betegnes som et ikon, kongen af Hwange National Park, og var en del af et forskningsprojekt ved Oxford University. Men i Zimbabwe tager man det mere roligt.

»Hvilken løve,« spurgte Zimbabwes fungerende informationsminister, Prisca Mupfumira, ifølge Reuters, da han fredag blev bedt om en kommentar til Cecils kranke skæbne på et pressemøde.

TV: Her er løven, som tandlægen ikke skulle have dræbt:

 

Den afdæmpede reaktion står i skærende kontrast til den lynchstemning, der opstod onsdag aften i Minnesota, hvor 200 protesterende mødte op foran Walter Palmers tandlægepraksis og krævede ham udleveret til Zimbabwe.

I Zimbabwe er arbejdsløsheden rekordhøj omkring 80 procent, og økonomien kæmper stadig med at komme på fode efter hyperinflationen for ti år siden. Alligevel - eller måske netop derfor - er der ikke den store forargelse at spore over, at Walter Palmer betalte ifølge Reuters 50.000 dollars svarende til godt 340.000 kroner for at nedlægge en løve i Zimbabwe, selv om det er ulovligt.

Det er en anden verden i Zimbabwe, hvor vilde dyr som løver, elefanter og flodheste ofte ses som et potentielt måltid eller en direkte trussel mod indbyggerne og deres hjem, skriver Reuters.

Fra januar 2008 til oktober 2013 blev der registreret mere end 460 angreb på mennesker alene fra krokodiller, hvoraf de fleste var dødelige.

Hvilken løve? spørger de i Zimbabwe.

Posted by Berlingske on 30. juli 2015