Fortsat mystik om død spion i sportstaske

Politiet i London har nu lukket sagen om MI6-agenten Gareth Williams, hvis lig blev fundet i en sportstaske. Der er intet bevis for, at han blev myrdet, lyder konklusionen.

Her et billede af Gareth Williams taget med overvågningskameraer i elevatoren til Holland Park-togstationen den 14. august 2010. Han blev fundet død i en sportstaske i badekaret i sin lejlighed i London nogle uger senere. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Det er et nummer, som er en udbryderkonge værdig: Ifølge politiet i London var spionen Gareth Williams i stand til at krybe ind i en sportstaske, lyne tasken og klikke hængelåsen i, mens den stod i badekaret i hans lejlighed.

Williams blev fundet død i sportstasken i 2010, og efter tre års efterforskning konkluderer politiet ifølge BBC nu, at der har ikke været andre personer indblandet i hans død.

Gareth Williams’ nøgne og delvist opløste lig blev fundet i august 2010, efter han i en uge havde været fraværende fra sit arbejde på efterretningstjenesten MI6s nu meget omtalte aflytningshovedkvarter i Cheltenham.

Fundet af liget åbnede for allehånde spekulationer og mordteorier. Først kom Scotland Yard ind over, og her konkluderede en chefinspektør, at der var »stærkt sandsynligt«, at en tredjepart var involveret i Gareth Williams død.

Siden kom retsmedicineren Fiona Wilcox med en konklusion der fastslog, at selv om de mest »fundamentale spørgsmål om Gareth Williams død forbliver ubesvarede«, blev han »med overvejende sandsynlighed« dræbt.

Den teori har hans pårørende tilsluttet sig. De tror ikke, at han selv er krøbet ned i tasken og har låst den indefra.

Sagen er rullet videre i og uden for efterretningstjenesten MI6, og nu har politiet i London netop frigivet deres konklusion. Den lyder ifølge BBC på, at det »teoretisk er muligt«, at Gareth Williams har kunnet låse taskens indefra »selv om mange spørgsmål forbliver ubesvarede«.

»Jeg tror, vi har at gøre med et tragisk uforklarligt dødsfald,« sagde vicekommissær Martin Hewitt, der fremlagde London-politiets efterforskningsresultat og dermed lukkede sagen.

Den manglende opklaring efterlader ifølge BBCs indenrigskorrespondent Danny Shaw atter offentligheden med en følelse af, at efterretningstjenesterne har haft held til at dække over, hvad der egentligt skete med MI6-agenten Gareth Williams.