Forsvundne teenagere fundet døde på Vestbredden

De tre israelske teenagere, der forsvandt 12. juni, er mandag fundet døde nord for selvsamme by.

Her i landsbyen Halhul på Vestbredden i nærheden af Hebron er ligene af tre teenagere, der har været forsvundet siden 12. juni, dukket op. Fold sammen
Læs mere
Foto: MENAHEM KAHANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eftersøgningen af de tre unge israelske mænd, der sidst blev set ved byen Hebron, er indstillet.

Mandag blev ligene af de to 16-årige og den 19-årige mand fundet nord for selvsamme by, hvor de forsvandt fra. Det oplyser den israelske hær ifølge Al Jazeera.

Det er endnu uvist, hvad årsagen til de tre dødsfald er, men de første oplysninger går ifølge Sky News på, at teenagerne ikke er blevet holdt som gidsler, men blevet dræbt hurtigt.

Deres forsvinden 12. juni har tilføjet endnu et kapitel til den lange historie om konflikten mellem israelerne og palæstinenserne. Israel beskylder den militante palæstinensiske gruppe Hamas for at stå bag bortførelserne, og den israelske hær har siden deres forsvinden orkestreret en omfattende menneskejagt i området omkring Hebron, hvor Hamas, den palæstinensiske og stærkt Israel-kritiske oprørsgruppe, nyder stor opbakning.

De israelske myndigheder har sidenhen anholdt og afhørt over 300 medlemmer af Hamas, ligesom hundredvis af hjem er blevet ransaget. Foreløbig meldes fem palæstinensere at være omkommet i kampe under ransagningerne.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har gentagne gange udnævnt Hamas til ansvarlige for kidnapningen, mens organisationen selv har afvist ethvert kendskab til drengenes forsvinden.

Benjamin Netanyahu har i samme stund bebrejdet det palæstinensiske selvstyre, PLO, og dets leder, Mahmoud Abbas, for at have indgået en fredsaftale med Hamas tidligere på året, da dette - ifølge Netanyahu - har legitimeret kidnapningerne.