Forsvundet Pussy Riot-medlem fundet på fængselshospital

Manden til Nadezhda Tolokonnikova, som har været forsvundet i 26 dage, har fået kontakt til sin kone, som befinder sig på et fængselshospital i Sibirien.

ARKIVFOTO. Efter ikke at have hørt fra hende i næsten en måned har ægtemanden til det fængslede Pussy Riot-medlem, Nadezhda Tolokonnikova, nu haft kontakt til sin kone. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIKOLAI GAGARIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: Efter ikke at have hørt fra hende i næsten en måned har ægtemanden til det fængslede Pussy Riot-medlem, Nadezhda Tolokonnikova, nu haft kontakt til sin kone.

Manden, Pyotr Verzilov, siger til BBC, at hun befinder sig på et fængselshospital i det vestlige Sibirien.

Her bliver hun undersøgt for forskellige sygdomme på Tuberkulose Hospital nummer 1 i regionen Krasnoyarsk. Hun har dog ikke tuberkulose, fortæller han.

Pussy Riot-medlemmet har fortalt sin mand, at forholdene på stedet er langt bedre end i den straffekoloni, hvor hun tidligere har siddet fanget. Hun har også fortalt, at hun ikke er blevet slået en eneste gang i de 26 dage, hun har været forsvundet, skriver BBC.

De russiske fængselsmyndigheder har udstedt en erklæring, hvori de bekræfter, at »den dømte Tolokonnikova er ankommet til en institution i det russiske fængselsvæsen i Krasnoyarsk-regionen«.

En talsmand oplyser samtidig, at Nadezhda Tolokonnikovas præcise opholdssted er blevet oplyst til hendes advokat, som har fået strenge instrukser om ikke at videregive det til andre.

Nadezhda Tolokonnikova blev sammen med to andre bandmedlemmer sidste år idømt to års fængsel for hooliganisme i en kirke i Moskva, hvor de i en »punkbøn« bad Jomfru Maria om at fjerne præsident Vladimir Putin fra Rusland.

I oktober blev et af de andre fængslede medlemmer frigivet efter at have appelleret sin dom. Nadezhda Tolokonnikovas appel blev imidlertid afvist, og derefter indledte hun en sultestrejke. Hun har siden anklaget fængselspersonalet i Mordovia for misbrug og for at udsætte hende for lange arbejdstider. Hun hævder også, at hun er blevet nægtet vand i sin fængselscelle.

I oktober blev hun overført til en medicinsk enhed fra sin celle, og i de 26 dage, der er gået siden, har ingen i hendes familie vidst, hvor hun har befundet sig.

Men nu har hun altså givet lyd fra sig, og hendes mand er derfor på vej til Krasnoyarsk, skriver BBC.