Forsvundet fly formodes at være på havets bund

Den indonesiske redningsoperation siger nu åbent, at man regner med, at det forsvundne fly, som forsvandt søndag med 162 personer ombord, er styrtet i havet.

Familiemedlemmer til passagererne om bord på det forsvundne AirAsia fly QZ8501 bliver informeret på et krisecenter i Juanda International Airport i Surabaya 29. december. Lederen af den indonesiske redningsoperation fortæller nu, at man formoder, at flyet, som havde 162 personer ombord, er styrtet i havet. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANAN VATSYAYANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

INDONESIEN: Et passagerfly på vej fra Indonesien til Singapore har været forsvundet siden søndag. Den umiddelbare vurdering er, at flyet er styrtet i havet.

Det siger lederen af den indonesiske redningsoperation ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Vurderingen af flyets skæbne bygger på koordinater fra den sidste kontakt med flyet og beregninger af flyets rute.

»Vores tidlige formodning er, at flyet er på havets bund,« siger Marsdya Tni Hendry Bambang, leder af Indonesiens nationale eftersøgnings- og redningsagentur, ifølge cnn.com.

Eftersøgningen af flyet fra AirAsia er natten til mandag dansk tid blevet genoptaget i fuld skala, efter fly og helikoptere måtte indstille søgningen på grund af mørke.

Flyet lettede fra Surabaya i Indonesien og skulle efter planen være landet i Singapore klokken 8.30 lokal tid søndag. Cirka en time forinden anmodede piloterne på grund af dårligt vejr om at stige fra 32.000 til 38.000 fod, og derefter har myndighederne ikke haft kontakt med flyet.

Der var 155 passagerer og syv besætningsmedlemmer på fly.

BNB