Forsvarere anker domme

Forsvarerne for dansktyrkeren og svenskeren i terrorsagen fra Sarajevo mener, at dommeren har ligget under for internationalt pres.

De to forsvarere i terrorsagen fra Sarajevo vil anke dommene på henholdsvis 13 år og fire måneder til dansktyrkeren Abdulkadir Cesur fra Hvidovre og 15 år og fire måneder til svenskserberen Mirsad Bektasevich med tilnavnet "Maximus" fra Göteborg.

Det gjorde de klart kort efter at dommen var faldet ved retten i Sarajevo. Forsvarerne mener, at der ganske som dommeren dømte, var beviser for ulovlig våbenbesiddelse. Men advokaterne mener ikke, at der var beviser for intentioner om at begå terrorhandlinger.

Senso Temin, der er advokat for dansktyrkeren sagde efter dommen:

»Domstolene har været presset af diplomater, der har været til stede under retssagen. Og der har været stor international opmærksomhed om sagen. Domstolene har følt sig politisk pressede - derfor blev det en hård dom«.

Senso Termin har under hele sagen kommet med anklager mod myndighederne for at have fabrikeret sagen.

To medskyldige i sagen - to bosniere - fik henholdsvis otte år og to års fængsel for henholdsvis medvirken til terrorisme og ulovlig våbenbesiddelse.

Når forsvarerene anker dommene vil der kunne gå meget lang tid, før sagen kommer for den bosniske højesteret i og med, at der er op mod et års ventetid.