Først skød han en Trump-tilhænger. Nu har FBI skudt ham

Micheal Reinoehl var selveklæret venstrefløjsaktivist og havde så godt som tilstået mordet på den Trump-tilhænger, som i weekenden blev skudt i brystet under uroligheder i Portland. Fredag morgen blev han selv skuddræbt.

 
USA er splittet på midten - og nu koster det liv. Endnu en person er blevet skuddræbt efter uroligheder. Video: CNN, Reuters/Ritzau Scanpix, redigering: Ida Meesenburg. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den formodede gerningsmand bag skuddrabet på en Trump-tilhænger i Portland er meldt dræbt.

Michael Reinoehl, som allerede for flere dage siden blev udpeget som den formodede gerningsmand bag skyderiet, blev skudt under en anholdelse, hvor han angiveligt trak våben mod FBI-agenter fredag morgen.

Det skriver The Wall Street Journal.

Michael Reinoehl, en tidligere militærmand, som har udtrykt støtte til venstrefløjsgruppen Antifa, blev allerede forud for anholdelsen ifølge The Wall Street Journal efterforsket af Portlands politi for mordet på Trump-tilhængeren Aaron »Jay« Danielson.

Torsdag aften syntes Michael Reinoehl endda selv at indrømme forbrydelsen i et interview til Vice, hvori han forklarede, at han »intet valg havde«.

I månedsvis har der været voldsomme protester mod politivold og racisme i Portland i Oregon. Mange har demonstreret fredeligt, men protesterne er ofte endt i natlige kampe med politiet, hærværk, ildspåsættelser og vold. Protesterne har også tiltrukket personer, der identificerer sig selv som Antifa – et løst netvæk af såkaldte antifascister, hvoraf nogle er militante og klar til at gribe til vold. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alisha Jucevic/AFP/Ritzau Scanpix.

Trump-tilhængeren Danielson havde forbindelser til en lokal højrefløjsgruppe ved navn Patriot Prayer, og drabet på ham kommer i kølvandet på flere måneders daglige protester i Portland, som ofte er endt i voldelige sammenstød mellem både politi og demonstranter – og lokale venstre- og højrefløjsgrupper.

Den dag, Aaron »Jay« Danielson blev skudt, var hundredvis af Trump-tilhængere dukket op i byens centrum med dyttende biler for at demonstrere mod Black Lives Matter-protesterne.

Mange af dem havde Trump-flag og Stars and Stripes hængende ud ad vinduerne, og nogle af højrefløjsdemonstranterne affyrede endog peberspray og paintballkugler mod demonstranterne på fortovet, viste videoer. Der blev blandt andet kastet æg og flasker den anden vej.

Aftenen igennem opstod der flere slagsmål mellem de to grupper af demonstranter. Og så blev der begået et drab.

På en video fra den aften kan man se mand iført shorts gå hen til en parkeringskælder. Samtidig kommer en anden mand løbende mod ham, tager sigte med en pistol og affyrer to skud direkte i brystet på ham, inden han spurter væk.

Den første mand var Aaron »Jay« Danielson. Den anden var formentlig Michael Reinoehl, som altså blev skudt af politiet fredag morgen. Blandt andre hans søster har identificeret ham efter at have set videoen.

Advarsel: Videoen indeholder stærke billeder.

Michael Reinoehl har ifølge regionalavisen The Oregonian skrevet åbent på sociale medier om, hvordan han er »100 procent Antifa hele vejen,« og at »alle revolutioner har brug for mennesker, der er villige og klar til at kæmpe«.

»Det vil være en krig, og som i alle krige vil der være ofre,« har han blandt andet skrevet online.

Han har angiveligt også tidligere medbragt en pistol til en Black Lives Matter-demonstration og er blevet stoppet af politiet, som dog ikke foretog sig videre i sagen efterfølgende.

Præsident Donald Trump har længe talt for at klassificere Antifa som en terrorgruppe. Fredag morgen dansk tid, kort forinden Michael Reinoehl blev skudt under en anholdelse, kritiserede præsidenten Portlands politi for ikke allerede at have pågrebet den formodede gerningsmand.

»Hvorfor arresterer Portlands politi ikke den koldblodige morder, der slog Aaron »Jay« Danielson ihjel? Gør jeres arbejde og gør det hurtigt. Alle ved, hvem denne forbryder er. Intet under, at Portland går ad helvede til,« skrev han på Twitter.